Morgenrapport Mandag

Nikkei stengt Shanghai -5.84%S&P500 +0.96% DAX futures -1.81%

God avsluting på uken her hjemme med de fleste store bidragsyterne handlende opp. Nedover kontinentet hadde markedet rimelig likt mønster.

USA avsluttet knallsterkt på nye topper, hvor ting var tilbake til “normalen” der tech fortsetter å toge oppover.
Asia handler kraftig ned etter Donalds siste uttalelser igår. Kina handler ned mellom 3-6%. PMI fra de største økonomiene i Europa er alt som er av makro idag.

For 10 months, China has been paying Tariffs to the USA of 25% on 50 Billion Dollars of High Tech, and 10% on 200 Billion Dollars of other goods. These payments are partially responsible for our great economic results. The 10% will go up to 25% on Friday. 325 Billions Dollars….— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 5. mai 20

Donald satte fart i ting med tweeten over igår. Han hevder at forhandlingene går for sakte, og at kineserne igjen vil reforhandle allerede gjennomgåtte punkter. Mai var i utgangspunktet fristen for å komme til enighet, noe som har blitt utsatt grunnet gode fremskritt. I motsetning til det som har blitt kommunisert til markedet, så har det nå stoppet opp. Det endelige svaret får når vi man se om visestatsminister Liu i det hele tatt drar tilbake til USA eller ikke denne uken. Kineserne har tidligere vist mindre samarbeidsvilje når de blir truet. Markedet reagerer som forventet med kraftige fall, hvor Kina leder ann. Japan er stengt idag, samme er UK.

Futures i Europa og USA er begge ned snaue 2%, som også sprer seg til olje og flere andre råvarer.

Det hjelper vel heller ikke at USS Abraham Lincoln carrier strike group sendes til områdene ved Iran, for å sende en klar beskjed til Iran om at stengning av Hormuz stredet ikke kan gjøres uten konsekvenser.

Kina virker ikke helt tatt på sengen av denne utviklingen, da de har i det stille senket grensen for hvor mye USD kan tas ut fra bankene i landet, et effektivt tiltakt for å holde Yuan stabil, og sikre UDS beholdningen til PBOC.

RRR kravene til bankene ble også forsiktig justert ned natt til idag.
Grafen over viser dog at KIna sitt handlingsrom har blitt mindre og mindre under den pågående lightversjonen av handelskrigen. Skulle denne nå blåse helt opp, så er handlingsrommet mer begrenset. Skulle de bli malt helt opp i hjørnet så har de alltids $1.12 trillioner i amerikanske statsobligasjoner som kan selges, som samtidig vil påføre et allerede stresset amerikansk statsbudsjett høyere renter.
Trump har hvertfall fått en god grunn til å presse Powell videre på et rentekutt…

Timingen til Bank of America Merrill Lynch på publiseringen av dette notatet virker noe uheldig når man ser på markedet idag.
Legger man litt godvilje til så kan man si at kjøpsmuligheten kommer i mai, og at man skal ri det gjennom sommeren før man tar en pause til høsten igjen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer