Morgenrapport Mandag

Nikkei -0.16%  Shanghai -1.00%  S&P500 +0.46%  DAX futures -0.42%

Oslo Børs stengte opp nok en gang på fredag, og selv med noe svakt volum så er minste motstandsvei fortsatt opp. Europa var stort sett grønt det og, med kun noen få hederlige unntak.
I USA var bildet likt, og ytterligere styrking av jobbmarkedet hjalp sentimentet. Nasdaq handler også svært nære all time high igjen.
Asia er litt blandet etter en positiv åpning. Tynt nyhetsbilde, hvor rykter om RRR kutt for kinesiske banker ikke nødvendigvis hjelper på kursene.
Sentimentindeks fra EU og fabrikkordre fra USA er det eneste spennende på makrosiden idag.

Både Brent og Wti stiger til de høyeste noteringene for 2019.
Borgerkrigen i Libya har tatt seg opp igjen, og hovedstaden Tripoli er i midt i konflikten denne gang.
Triploi ligger godt unna oljefeltene, men noe eksport skjer i nærheten, og frykten for at konflikten skal forverre seg prises inn. Landet ligger ann til å eksportere rundt 1.1mbpd i April, men dette tallet kan raskt endre seg hvis situasjonen forverrer seg.
Venezuela sin produksjon ryktes å ligge på så lavt som 500kbpd med de pågående strømbruddende, og OPEC viser stor disiplin med sine produksjonskutt.
Grafen over viser at markedet ikke er noe særlig lastet med oljekontrakter heller, faktisk rimelig undervektet med tanke på at Brent har steget fra $54 ved nyttår, til over $70 nå.

Rekordlave renter har gitt oss ett av de største og lengste bullmarkedene noensinne, hvor både aksjer og eiendom er de som har nytt best av dette. Baksiden er en generasjon som ikke nødvendigvis har klart å komme seg inn på hverken av delene, og lever fra hånd til munn. Inflasjonen alene gjør denne gruppen fattigere og fattigere for hvert år. I teorien så skal det da lønne seg med gjeld, slik at man sammen med sentralbanken kan la inflasjonen gjøre en del av jobben for deg. Problemet til den nevnte genrasjonen er at den har mindre tilgang til den kreditten hvor man får glede av de lave rentene. Som grafen over viser så har renter på kredittkort og forbrukslån ikke vært så høy på flere tiår. Inflasjonen kan ikke hjelpe deg når du betaler godt over 20% rente. Denne renten reflekterer også risken som ligger kalkulert inn i lånene, men også en grad av etterspørsel. Resultatet av en slik fest begynner å vise seg i hvordan enkelte husholdningsbudsjett, som vist under.

Avslutter dagens rapport med en liten kuriositet fra boken Crisis of Crowding. Warren Buffett, selvfølgelig sammen med Goldman Sachs, prøvde å kjøpe alle eiendelene til Long Term Capital for $250millioner.
Ettersom budet kun var gyldig i 2 timer, så falt visstnok dealen sammen på grunn av ordfeil rundt navnet til LTCM.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer