Morgenrapport Mandag

Nikkei stengt  Shanghai +1.28%  S&P500 +0.07%  DAX futures +0.08%

Tung avslutning på uken her hjemme da flere av tungvekterne trakk oss ned mer enn hva resten av kontinentet opplevde. Rødt var det også i Europa, men det var begrenset til snaue prosenten.
USA hentet igjen mye av den sure starten på handelsdagen, og bare Dowen stengte under streken før helgen. Kina er tilbake fra ferie, og er forsiktig igang med å ta igjen de tapte grønne dagene. Japan er stengt idag.
CPI og lånestatistikk fra Kina, BNP og produksjon fra Storbritannia, og Eurogruppe møter er dagens makro.

JP Morgan sitt globale aksjeteam mener at januar rallyet ikke bare var en dead cat bounce. Veksten i USA skal være slitesterk, og Fed er nøkkelen for det meste fremover. I andre halvår ifjor så var Fed haukete og veksten svekket seg, hvorav tonen er helt snudd idag, og ISM indeksene og lønningene er på vei opp igjen.
JP Morgan sier at dette vil bli ytterligere befestet når markedet fordøyer Fed sitt nye standpunkt, som er godt illustrert i grafen som viser sannsynligheten for nye rentehevinger i år.
En god resultatsesong i USA, og økende sjanse for stimuli fra Kina skal gi grobunn for flere gode måneder i 2019.
Grafen helt øverst fra Goldman skal heller ikke gi grunn for å frykte resesjon. De beregner sannsynligheten for en resesjon til 42% ila de neste tre årene, en vesentlig nedjustering på bare noen måneder.
De viser også til at bearmarkeder, uten påfølgende resesjoner, varer godt under halvparten så lenge som de med resesjoner. Eller 20 dager som bearmarkedet over julen varte.
En viktig notis fra undertegnede til denne rapporten fra Goldman er at nær sagt INGEN analytikere har predikert de tidligere resesjonene, og sannsynligheten for at de skal klare det denne gangen er tilsvarende liten.

Kryptovalutaen Ripple skulle være kryptoen som spilte på lag med bankene, imotsetning til alle andre kryptoer. De fikk en bråte med finansinstitusjoner med seg som partnere, og som de fleste andre kryptoer, så steg kursen til himmels. Fra basicly 0, så steg XRP til godt over $3, for å så trekke seg tilbake til dagens $0.3.
Ripple skulle effektivisere internasjonale overføringer, kutte kostnader, og vekke “sovende” penger.
Den sovende kapitalen Ripple sikter til er kjent som nostro/vostro kontoene banker har hos hverandre i anledning transaksjoner i andre valutaer. Opp til $5 trillioner i slike kontoer mente Ripple at kunne vekkes gjennom bruken av deres kryptovaluta, da innskuddsrenten for banker er like trist som den vi selv har.
En kommentar i Forbes går god vei for å forklare at denne kapitalen ikke er så sovende somm Ripple skal ha det til.
Og hvis du lurte så handler Bitcoin samme sted som da jeg sist skrev om krypto, som sikkert var en gang i desember.

Nomura har oppdatert sin Event Risk Radar, og den ser fullere ut enn noensinne.
Spesielt USA har klart å rigge seg til med en haug av frister i første kvartal, så her er det bare å legge inn i kalenderen, med alarmer ett par uker før.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer