Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei +0.62%  Shanghai +0.88% S&P500 +0.22% DAX futures -0.22%
Oslo avsluttet på en positiv tone før helgen, noe som stort sett var gjeldende i Skandinavia, hvor resten av Europa stort sett handlet ned. USA holdt seg også inn gjennom siste handelsdagen av uken, og bare Nasdaq glapp på slutten.
Asia handler stort sett opp over hele linjen, uten de store volumene eller nyhetene.
Syltynn makrokalender idag, hvor kun Eurogruppe møter og BuBas månedsrapport er verdt å nevne.

Historien har vist at volatilitet alltid kommer og biter deg på ett eller annet tidspunkt. Legg til nakne callopsjoner og råvarer i ligningen så kan jo dere forsestille dere resultatet.
Optionsellers.com hadde nesten 300 investorer med noen og $70mill plassert i et fond som handlet opsjoner på råvarer. Dette har pågått noen år, og resultatene har stort sett vært gode.
Med årene har strategien blitt mer og mer fremoverlent, og den siste tiden bestått av å selge mer og mer  nakne call opsjoner. Denne thetaen har vært alt for fristende for forvalterne, og det som tidligere var godt hedgede strategier ble til slutt rene tidsverdi spill.
Nettsiden til optionsellers.com var preget av bloggposter om hvordan man skulle håndtere risken rundt opsjoner, unngå store smeller, og ikke minst hvordan man kunne sove godt om natten mens man handlet opsjoner.
Resultatet ble en total utradering av samtlige midler, og store mengder solgte callopsjoner i naturgass er stort sett grunnen for dette. Ikke bare sitter kundene igjen med ingenting, men flere ligger også ann til å måtte skyte inn ytterligere kapital for å dekke inn kontoene etter margincallen. Såpass stygt var dette at sjefen valgte å gå ut med en forklaring på Youtube, som dessverre nå ser ut til å ha blitt fjernet, akkurat som hjemmesiden.

Volatiliten i energi har rammet langt større fond enn Optionsellers, og genierklærte Pierre Andurand skal også ha klart å tape over 20% av energihedgefondet sitt i oktober alene, noe som stiller seg som den verste måneden noensinne.
Investorere står dog noe bedre stilt her enn hos Optionsellers, da de som var med Andurand fra starten i 2013, skal fortsatt være opp litt over 100%.
Andurand er forsåvidt kjent for volatile resultater, og i sitt forrige fond så leverte han på sitt beste år(2008) 210% avkastning, og sitt verste (2011) -34%.

$5 billioner har aksje og obligasjonsmarkedene krympet med siden starten av året, det største nominelle fallet siden 2008. Det som lenge så ut til å bli et knallår, spesielt for amerikanske og norske markeder, har endret seg drastisk siden sensommeren, og markedet venter nå på neste bevegelse.
Amerikanske aksjer har levert nok et kvartal med gode resultater, godt hjulpet av skattekutt og hissige tilbakekjøp av aksjer. Europeiske aksjer overrasket derimot marginalt på den negative siden.
Tabellen over gir en god oversikt over selskaper som har levert bedre enn forventet, men ikke blitt belønnet med den nedvendigvis respektive oppgangen.

Paul Tudor Jones, en trader/forvalter som man bør ta mer enn bare ett tips fra, frykter at Fed sine renteøkninger kan sprekke kredittboblen.
De går til det steget av å stressteste samtlige selskapsobligasjoner i sitt $7mrd fond.
Fondet har så langt levert 9% i år, og han mener den neste traden blir i de korte statsobligasjonene, som beror på når sentralbankene pauser renteøkningene.
Dette betyr ikke at aksjer nødvendigvis blir lidende, da historien viser at de gjerne setter like eller nye topper under slike omstendigheter.

Cash er alltid king, men noen ganger er det mer enn det og. Etter den hissige bevegelsen opp i korte amerikanske renter, så er faktisk cash mer lønnsomt enn snittet av globale obligasjoner.
Denne korte twitter tråden med grafer gir et godt bilde av hva som har skjedd med markedet etter at sentralbankene nå sakte men sikkert trekker seg ut.

Tar også med Richards lesetips fra igår.
En veldig god NYT artikkel om Kina, The Land That Failed To Fail.

Mvh

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no / BizBot.no

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer