Morgenrapport Mandag

Hvis Trump blir stilt for riksrett, kan aksjemarkedet gå i en rask korreksjon. Det skyldes ikke bare fordi landet mister en “pro-growth” politiker, men det kan like mye skyldes at riksrett krever at opposisjonen har flertall i kongressen. Her ser dere hva som skjedde når Nixon gikk av. 

August er historisk sett en svak måned i aksjemarkedet. Ferien går for fullt på kontinentet og i USA, men nå vender flere og flere tilbake på jobb. S&P500 satte ny all-time high på fredag, og datoen for siste rekordnotering var 26. Januar. Da begynner vi altså høstsesongen med et knallsterkt momentum. 

Ryktene sier at det kommer enny NAFTA avtale i ettermiddag. Trump tvitret fine ord om Mexico og forhandlingene i helgen, og dette er ubetinget positivt for markedet. Ny avtale vil forhåpentligvis gi større markedsadgang for amerikanske selskaper. Det passer kanskje fint med en ny avtale med Kina, før kongressvalget i November og et planlagt besøk fra Xi Jinping. Time will show.

-/ DEN STORE nyheten i dag er at Equinor hever ressursanslagene på Johan Sverdrup feltet. I tillegg senker de kostnadsestimatene med nesten 10%. Dette er feltet der Lunding og Aker BP også er store. Jeg tror dette vil få ringvirkninger på oljeaksjene i dag og ukene fremover. Både Equinor og Aker BP kan utfordre sine all-time highs, som ligger henholdsvis 5% og 10% unna dagens aksjekurs.

-/ JEG KOM over et interessant blogginnlegg som tar for seg krakket i 1929 og den påfølgende resesjonen. “10 things you may not know about The Great Depression”. Voldsomt å lese om 24% arbeidsledighet og 26% nedgang i BNP…

Husk at du kan få morgenrapporten rett i mailboksen din hver morgen ved å registrere deg her!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer