Morgenrapport Mandag

Nikkei +1.55%  Shanghai +0.22% S&P500 +0.05% DAX futures +0.21%

En god start på mandagen, med relativt kraftig oppgang på den Japanske Nikkei indeksen. Det følger også utviklingen fra Wall Street på fredag, der alle indeksene løftet seg inn mot helgen. 

Til uken skal Tesla avholde investordag, og Apple sin utviklerkonferanse. Norwegian slipper trafikktall på onsdag og tirsdag kommer boligprisstatistikken. El-bilprodusenten kommer til å få tøffe spørsmål om produksjon av Model 3. Aksjen ligger rett i underkant av $300 og har falt 12% det siste kvartalet. I tillegg er den også en populær short, noe som leder meg til å tro at det kanskje ligger litt oppside i det kort bilde.

Trump skal møte sinte verdensledere under G7 toppmøtet i Canada, noe som kan by på støy rundt nylig innførte tariffer etc.

-/ ODIN FORVALTER Thomas Nielsen rykket ut i Finansavisen forrige uke med en meget klar kjøpsanbefaling. Olav Thon Eiendomselskap, som for alle praktiske formålk besitter de mest attraktive eiendommene i Oslo Sentrum, handler til en PE på 9, og nylig fått juling på børsen. Han ser en dobling fra dagens 150 kr til 284 kr per aksje.

-/ ET AV DE store temaene fra slutten av forrige uke var fallet i lakseprisen. Det er nå ventet at prisene faller til 50 tallet, kort tid etter at den var på 80 kroner. Lakseaksjene falt 5-2% på fredag. Her kan også komme en kjøpsmulighet før neste opptur i lakseprisene.

-/ DEN NYE REGJERINGEN i Italia består nå av mange crypto og blockchain entusiaster i følge Forbes, som nå skal åpne opp landet for denne teknologien. De ønsker først og fremst å forbedre offentlig sektor, men det er vanskelig å unngå at dette bli en stor driver i det private næringslivet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer