Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei stengt  Shanghai stengt  S&P500 +0.11%  DAX futures +0.11%

Hovedindeksen kunne nesten ikke stengt noe flatere på fredag! Volumet er ventet å bli vesentlig lavere idag. Bildet var kliss likt i resten av Europa og USA, og det forventes ikke de alt for store krumspringene idag heller. Kina og Japan har stengt idag, hvorav de resterende indeksene er grønne. Tysk og italiensk KPI, finansminister møte i EU, og Home Sales fra USA er dagens makro.

En ny analyse av Redburn viser hvordan europeiske selskaper har “spart” over 55mrd pund over de siste 3 årene ved å ha utdelt aksjer som utbytte, istedenfor cash.
Statoil har som kjent dette programmet selv, og det er en fiffig måte på å holde utbytte yielden, samtidig som man reduserer bruken av likvider.
Effekten er selvfølgelig utvannende for aksjonærer som ikke velger å bruke dette alternativet.
Det rapporten også viste, var at bruken av denne typen utybtte har blitt redusert over de siste 3 årene, samtidig som resulatene til selskapene har forbedret seg.
En JP Morgan forvalter mener at denne metoden ikke er et reelt utbytte, og at det egentlig burde sees på som en svakhet i balansen, og således fungere som et rødt flagg.

Imorgen får man svaret på om tariffunntakene for flere land utgår. Det er tariffene på aluminium og stål som potensielt kan effektueres for produsenter i Mexico, Kanada og EU, da forhandlingene ikke har gitt tegn på enighet. Unntakene kan forlenges gitt at forhandlignee fortsatt har potensiale, men mange brukere har allerede fylt opp lagrene tilfelle prisene skulle øke 10% og 25% over natten. Dette er godt reflektert i prisene for både stål og aluminium.

Det er ikke mangel på meninger om både Elon Musk og Tesla, men Bloomberg har laget en god artikkel om cashburnen til Tesla, og hvorvidt de kommer seg gjennom  året uten en ny emisjon.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer