Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei -0.67%  Shanghai +0.07%  S&P500 +0.51% DAX futures -0.85%

Tung avslutning på uken i Europa, hvor nær sagt samtlige indekser, OSEBX inkludert, var ned mellom 1,5-2,5%. Politisk usikkerhet iforhold til tysk og italiensk regjerings utfall, og ikke minst handelskrigen Trump ser ut til å sette igang, ga få grunner til å vekte opp før helgen. USA snudde dog iløpet av dagen, og 2/3 indekser endte opp. Asia handler også ned idag, men ikke i samme størrelsesorden som Europa. Hang Seng faller mest etter at vekstmålet fra regjeringen ble satt til 6,5%, godt under fjorårets 6,9%.
Services PMI fra Spania, Italia, Frankrike, Tyskland, EU, UK, og USA, samt ISM non manufacturing fra USA er på kalenderen idag.

Barclays har laget en oversikt over sammensetningen av husene basert på stemmene så lagt i Italia,
Høyresiden, og spesielt yte høyre, har gjort et brakvalg, men ingen ser ut til å være i posisjon til å lage regjering enda. Dette vil isåfall bety en hengende dysfunksjonell regjering, og lite reformer i et land som  sårt trenger endringer.
Merkel på sin side fikk på plass sin koalisjon, og vil fortsette som president i sin 4de periode.

Euroen er ikke nevneverdig mye ned, noe som tyder på at fokuset ligger på hva som skjer på den andre siden av dammen.

Deutsche viser godt med denne grafen hvor uvanlig, historisk sett, det er at underskuddet øker i USA i gode tider. Hvorvidt det er lignende grafer Donald ser på er uvisst. Han gikk hardt ut mot EUs kommentarer om gjengjeldelse av toll ved å si at selv europiske biler satt sammen på fabrikker i USA ville få nye tollsatser hvis EU økte sine (EU har allerede 10% toll på amerikanske biler). Alle de store europeiske (les tyske) bilprodusentene har fabrikker spredt rundt i USA. Trump har så langt “bare” foreslått toll på stål og aluminium (hhv 25% og 10%).
Barrons har en god artikkel på hvem som egentlig kommer dårligst ut av dette.

Idag starter CERAWeek i Houston, den største energikonferansen globalt. Oljeprisen starter uken noe fremoverlent, men dette har vell så mye med at Sharara feltet i Lybia (308k/bpd) er stengt ned etter at oljeledningen ble stengt av en grunneier som var misfornøyd med forurensingen (les kompensasjonen).
Fokuset på konferansen vil blant annet være på møtet mellom representanter fra OPEC og de største skiferolje produsentene. OPEC har aldri vært så flinke til å holde kuttavtalen sin som nå, samtidig som skiferoljeprodusentene aldri har produsert mer enn de gjør nå.

Avslutter med Morgan Stanley sin oversikt, som gir et ganske godt bilde på at økende renter i 90% av tilfellene har gitt økende aksjekurser.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer