Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei +1.94%  Shanghai stengt  S&P500 +0.04%  DAX futures +0.27%


En blandet stengning i USA på fredag markerte avslutning på den beste uken globale indekser har hatt siden 2011. Nikkei starter uke med en oppgang på 1,94%, hvor brorparten av de resterende åpne asiatiske indeksene også er opp for dagen. Svært tynn kalender idag, hvor USA, Kina og Canada holder stengt.

Markedet vil finlese onsdagens FOMC referat etter hint om FEDs nye sjef sine tanker om markedsvolatiliteten og inflasjonen. Powell har gjentatt Yellens strategi om 3 rentehevninger i år, men er det virkelig helt sammenlignbart marked han overtar? UBS, med flere, ser skattereformen som helt unødvendig i dagens økonomiske klima. De mener den vil ødelegge den sykliske dynamikken, og føre til en langt brattere rentebane fremover. Eller vil skattereformen fungere som en god motvekt til sentralbankenes QE retrett?

LOOP, eller Louisiana Offshore Oil Port som originalt ble bygget for å ta imot store mengder med olje, har idag fylt opp den første VLCCen noensinne med olje for eksport. Skipet skal til Kina for å levere de rundt 2mill fatene med råolje. Dette er den eneste havnen som klarer å ta imot VLCCer helt inn, da alle andre havner i området må laste om til mindre skip. Siste halvår ifjor viste en kraftig økning av oljeeksporten, og lå på rundt 1,5mill fat om dagen for USA, som nå er svært nærme ved å ta over for Russland som verdens største produsent.

Kryptovaluta har, sammen med aksjemarkedet, tatt tilbake mye av det tapte siste uken. Bitcoin fikk enda mer vind i seilene da Alex Rampell i Andreessen Horrowitz, under Goldman Sachs Tech konferanse, la frem sitt bullcase på Bitcoin. “Bitcoin could be viable store of value because of its deflationary nature & censorship resistance, particularly because it has already established network effect.”.
Hvis du ikke kjenner til Andreessen Horrowitz, så er det et venture selskap med andeler i alt fra AirBnb til Twitter, og alt imellom.
Ripple hadde også nyheter å komme med før helgen, de har signert en avtale med sentralbanken i Saudi Arabia om å hjelpe de lokale bankene med en raskere og kostnadsbesparende måte å overføre penger på, via blockchain selvfølgelig.

Bank of America sin siste oversikt over den mest overbefolkede traden er ute, det er kurven med tech aksjer FANG som troner øverst nå. Denne har faktisk vært en god pekepinn siste månedene da den pekte ut både toppen til Bitcoin og bunnen til VIX indeksen.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer