Morgenrapport Mandag

Nikkei +1.55%  Shanghai -0.49%  S&P500 +0.90%  DAX futures +0.58%


Sentiment: Neverending rally!

Fint tempo på både S&P500 på fredag og Nikkei indeksen i natt, der de steg henholdsvis 0.9% og 1.55%. Oljeprisen ligger på høyeste nivå på 2.5 år, Bitcoin kursen blåser gjennom $20.000 innen få timer og endelig skattepakke i USA er nå klar for votering senere i uken.

Jeg har vært i aksjemarkedet i snart 20 år, men har aldri opplevd et så risikofritt marked. Mest sannsynlig skyldes dette de massive stimulipakkene som kanskje burde vært rullet tilbake tidligere. Sentralbankene forsøker desperat å skape inflasjon, men det fungerer ikke i en verden med massiv global konkurranse på produksjon og arbeidskraft. Bieffekten blir overskudd av finanskapital som blir parkert høyere opp på kursgrafen.  

Mot slutten av uken skal jeg publisere mine spådommer for 2018. Jeg har sniktittet på spådommene jeg gav for 2017, og det kommer en gjennomgang av hva jeg traff og hva jeg bommet på før fredagen. Det er mange som leker seg med dette formatet, enten for å skaffe klikk eller komme med noen sinnsykt spenstige spådommer som gjør de til genier (tilfeldige sådan) om de slår til.

Et dansk meglersystem har i disse dager publisert noen skikkelig “outliers” for neste år. Som eksempel:

  • S&P500 kommer til å falle 25% i et flashcrash
  • FED mister kontrollen og finansdepartmentet må innføre 2.5% rentetak, da rentekurven spiker høyere.
  • Myndighetene angriper Bitcoins, og kursen kollapser til under $1000
  • Ny krise i EU når Østerrike-Ungarn aksen forsøker å tilrive seg kontroll over flyktningepolitikken.

Det er selvfølgelig fristende å spå slike store contra bevegelser da det er vanskelig  å spå mer av det samme. S&P500 har steget mer enn 20% i år og Oslo Børs ligger rett i underkant av 15%. Hva hvis aksjemarkedet fortsetter i samme tempo også til neste år?

-/ NÅ SOM ALLE switcher over til meldingsappen Telegram, bør du lese Bloomberg sin profil på gründeren og selskapet. Ingen vet hvor serverne er, ikke betaler de skatt, men tjenesten er populær fra russiske myndigheter til verdens start-ups.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer