Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.01%  Shanghai -0.75%  S&P500 +0.81%  DAX futures +0.05%


Sentiment: Katten ute av sekken!

De største indeksene i verden stengte på nye høyder forrige uke, godt drevet av sterke tech resultater. Software eats the world, som Marc Andreessen sier det. Tidligere bestod verden av byggestener, som budbiler og trykkerier, dette satte Amazon sammen for å selge bøker online. I neste fase er det AI, kundedata og roboter som er byggestenene og der eier FANG selskapene hele næringskjeden selv. 

-/ LES OM DETTE hemmelige selskapet i Japan som ligger aller fremst på robotteknologi. Han har plantet en skog rundt fabrikkene som ligger ved Mt. Fuji, slik at ingen skal kunne ta bilder inn. Alle går med gule kjeledresser og kjører gule biler, slik at fremmede raskt skal bli identifisert. For en fascinerende story!

-/ DEN NASJONAL KONGRESSUKEN i Kina er ferdig, og det sender aksjene i Shanghai lavere. Det var ingen krefter som ble valgt inn som er anti-business, men ofte kjøpes aksjer på forventninger, og når katten er ute av sekken faller kursene tilbake. Dette kan føre til litt press på Europeiske aksjer også, men jeg forventer ingen stor korreksjon. Vipps så åpner Wall Street og da er vi nok tilbake på riktig spor igjen.

-/ SENERE I DAG skal jeg publisere et innlegg på Nordnetbloggen, der jeg kommer med en shortidé som kan ta tid, men som jeg mener har stor sannsynlighet for å gå inn. Det er DNB, som ikke har klart å sette nye topper til tross for at børsen er i all-time high. Banken som desperat prøver å innovere i forkant av store regulatoriske forandringer, PSD2, MIFID2, fallende boligmarked, høyere renter, lavthengende frukt som allerede er plukket. Ikke lytt til meg, lytt til administrerende direktør Rune Bjerke som sier at banken aldri har hatt større utfordringer foran seg enn nå.

-/ MANDAGENS DESIDERT sterkeste tips er Peter Hermanrud som var gjest i #Pengepodden. Lytt og lær av norges beste aksjestrateg. Han snakker om markedet, om Norwegian, oljesektoren og boligmarkedet!

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer