Morgenrapport Mandag

Nå starter endelig det askjemarkedet dreier seg om, i hvert fall frem til greske SV politikere tok hovedrollen, nemlig selskapenes inntjening. Denne uken får vi se hvor mye penger de børsnoterte selskapene selger for, nemlig topplinjen, og hvor mye de sitter igjen med etter å ha trukket fra kostnadene sine, bunnlinjen. Begge burde øke, gjerne også den tredje variabelen som er marginen, altså forhåndstallet mellom topp og bunnlinje.

Guidingen er alltid viktig, selv om det er færre selskaper som ønsker å kommunisere konkrete tall nå som usikkerheten er stor og visibiliteten mindre. Det gir uansett en pekepinne på høsten, og hva vi kan vente oss av optimisme fra lederne i næringslivet.

Hvilke selskaper er først?

I ettermiddag: Alcoa er som alltid først, og en viktig indikator på Kinesisk etterspørsel. Vil sette tonen for råvareleverandørene.

Torsdag: Stor dag med mange interessante tall -> DNB, Kongsberg Automative, Norwegian og GOOGLE i USA. Jeg er aller mest spent på DNB og mulig oppjustering av basis-swap porteføljen.

Fredag: Den store “finansdagen”, ettersom Storebrand, JP Morgan (viktigste banktallet i verden) og Wells Fargo presenterer kvartalstall.

Tradingmessig kan dette bli en utfordrende dag ettersom Asiatiske børser er ned 1-1.5% og Statoil gjør klar for lockout og full nedstengelse i Nordsjøen. Jeg har lest flere kommentarer i helgen og best er luringen som mener ingen blir “fattige” av at oljeproduksjonen tar en pause, fordi oljen “ligger jo der”. – Hei. Jeg trenger ikke husleiebetaling de neste månedene, jeg eier jo leiligheten og den “står jo der”…

Til tross for disse problemene klarer jeg ikke å bli skikkelig bearish. Hvis man holder seg unna oljesektoren, behøver det nødvendigvis ikke bli så tungt. Jeg har tidligere nevnt DNB i forkant av tallene, og det fremkommer av nyhetstrømmen min at KOA har signert en kontrakt i helgen.

2012 var året siste rest av streikesympati forsvant ut vinduet. Ikke bare de offentlige ansatte som streiket mot en arbeidsgiver som aldri kunne bruke lockout som motvåpen, og nå godt betalte oljearbeidere.

Financial Times skriver i dag: While the rest of the world worries about overpaid bankers, in Norway public anger is being directed at its oil workers.”

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer