Morgenrapport Mandag

Full sprut på Shanghaibørsen på ukens første dag. Kinesiske aksjer stiger nye 3%, til tross for at konkurerende børser handler sidelengs eller ned. Det kan være flere grunner til at Kina aksjene har steget 20% på ti dager, men rentekutt og stockconnectavtalen med Hong Kong, viser at kommunistledelsen nå ønsker å stimulere aksjemarkedet. Skal du vedde i mot dem?

Oljeprisen har raket av seg en dollar siden fredag ettermiddag. Jeg var på julebord på lørdag og ett av temaene blant de som fortsatt jobber i finansbransjen, var hvordan ingen av de store hadde tjent penger på oljenedturen til tross for at den var ventet og snakket om i flere år. Ingen store shortposisjoner og ingen put-kjøpere. Da subprimemarkedet sprakk i 2008, var det i hvert fall noen som gjorde en kule ved å vedde på fall, både på amerikanske huspriser og europeiske statsobligasjoner. Mange har vært bearish olje, men ingen har posisjonert seg deretter.

-/ TOPPLEDELSEN og hele styret i EVRY har forpliktet seg til å selge aksjer til Apax Partner, som har lagt inn bud på hele selskapet. De betaler 1.3 kroner lavere enn sluttkurs på fredag, men hovedaksjonærer som Telenor og Posten har også akseptert budet. Enda et IT selskap kjøpt opp av utenlandske aktører. Hvis du lurer på hva Norge kan leve av etter oljen, er det bare å se på disse transaksjonene og risikoapetitten det representerer. Vi burde jobbe for å gå i tet når det gjelder teknologiløsninger.

-/ CEO DAVID KING i Archer kjøper 162.850 aksjer i selskapet, og eier etter det 162.850 aksjer + 5 millioner opsjoner. Dette er et sterkt signal om at ledelsen mener aksjekursen har falt for mye.

-/ JOHN FREDRIKSEN kjøp 2.7 millioner aksjer i overkant av 88 kroner i Seadrill. Dette ble gjort under amerikansk handel sent fredag kveld. Bunnen satt?

-/ I MORGEN ARRANGERER Nordnet Investordagen på SAS hotellet på Holbergsplass, og det starter kl 17.30. Karl Oscar Strøm og Anders Skar holder innlegg, i tillegg til presentasjon av Idex ASA. Meld deg på, møtt opp og lær!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer