Morgenrapport Fredag

I dag dreier alt seg om arbeidsrapporten, og hvorfor er dette månedens viktigste hendelse: Arbeidsrapporten som heter “non-farm payrolls” viser antall nye ansatte utenfor jordbruket, og er en veldig viktig indikasjon på tjeneste og industrisektoren i USA. Vi blafrer forbi den som en parantes, men det er viktig å vite at ALLE amerikanske banker, meglere og analytikere følger dette tallet med argusøyne. Det er nesten viktigere enn GDP(BNP). Nye ansatte betyr mindre arbeidsledighet, som igjen betyr bedre betalingsvilje for boliger og ikke minst forbruk. This is the shit (prøver å unngå amerikanske uttrykk) Gode tall vil sende “risk assets” hardt opp.

I min ydmykhet tror jeg mange stresser for mye rundt titusener, for hvis ikke tallet avviker fra 120-180K er det ikke noe trendskifte, men kontinuasjon av en stødig men kjedelig opphenting i amerikansk økonomi. Alt innefor blir tatt positivt, men avvik blir straffet eller belønnet.

Jeg har alltid fokusert på hva du som leser kan tjene penger på, men akkurat nå er jeg veldig usikker på markedet og da er mitt beste råd å være i cash. Dette kan bryte begge veier! La mulighetene komme til oss, ikke omvendt.

-/ DET SIKRESTE du gjør for pengene dine er å kjøpe statsobligasjoner, eller (hvis du er bank) sette de hos sentralbanken, men nå sier danske sentralbanken med sine 0.45% renter: IKKE SETT DE HOS OSS. Bruk de i økonomien, lån til forretninger. Vi gir for liten rente. Problemet er at renten er lav fordi alle ønsker sikkerhet hos staten og setter pengene sine akkurat der… (tegn på usikkerhet)

-/ TØRRBULK SHIPPING er en fantastisk investering når ratene går opp, ikke når det er tilbakekjøp eller omveltninger i charterkontrakter. Tommelfingerregel: Kjøp når befraktere byr opp skip på pris, ikke når sjefer snakker på presentasjoner. Dette er verdens enkleste diskontering. Skipet koster X, lånet er Y og skipet tjener Y. Nå er det ikke noen oppside i denne bransjen uansett hva Golden Ocean sier…

-/ LEI FACEBOOK? Analytikeren som erstattet Mary Meeker i Morgan Stanley senket estimatene sine i Facebook midt i IPO’en. Jeg vet at dette er for spesielt interesserte og aksjenerder, men dette er beviset på at småaksjonerer ble lurt. Det skulle være en folkeaksje, men ble et nedsalg for gründere og venturekapitalister.

-/ JOBBEN STREKKER IKKE TIL? Alle som er enere har ofret mer enn alle andre, og det gjelder like mye i Norge som i USA. Denne artikkelen er for sportsfolk som er vant til å ofre. Wall Street spiller proff Lacrosse…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer