Morgenrapport Fredag

En svak sesjon i Asia innleder fredagen, og selv om jeg ikke frykter nedsiden i nevneverdig grad ser jeg heller ikke at vi får den store oppgangen i dag. Det blir nok “mer av det samme”, der Oslo Børs handler sidelengs på lavt volum. Vi nærmer oss sommeren med stormskritt, og det hadde vært fint med en stor bevegelse før alle tar ferier om 5-6 uker. Kanskje det greske valget den 17 Juni kan være en trigger.

-/ FLERE NEDGRADERINGER i banksektoren. 3 svenske banker får gjennomgå av Moodys, og her hjemme ble DNB nedgradert. Vær forsiktig!

-/ VLADIMIR PUTIN holder på å bytte ut Statoil med Shell på Shtokman feltet. Uansett hvordan man ser på dette, blir det vanskelig å tolke det positivt. Bare det at øverste ledelsen i Sovjet sår tvil om engasjementet, burde får investorene til å trekke seg unna Statoil aksjen. Det er dårlig nytt for Aker Solutions også…

-/ TENDENSIØS JOURNALISTIKK: Morgan Stanley og Goldman får tyn for å ha lånt ut aksjer til shortsalg i Facebook. Det er en helt normal aktivitet for en bank/megler å stille aksjer tilgjengelig hvis noen ønsker å shorte. Tatt i betraktning at denne aksjen har det største volumet i markedet, og tusenvis av aktøter er involvert, er det ingen stor nyhet at noen shortet. Selvfølgelig var det noen som gjorde det, og de måtte også få lånt inn aksjer. Husk at utlåner tjener renter, og det er helt vanlig at store long eiere stiller aksjer til disposijon. Folketrygdfondet låner ut aksjer i Norge…

-/ STYREMEDLEM OG PRIMÆRINSIDER Erling Meinich-Bache kjøpte aksjer i ACTA på 1.1477  kr i går. Jeg liker innsidekjøp fordi jeg mener det er et sterkt signal om at de som sitter nærmest pengene synes selskapet er billig. Follow the money!

Det blir få omtaler av enkeltaksjer, og det er fordi jeg er skeptisk til totalmarkedet og mener det er for dårlig risk reward akkurat nå, men det kan selvfølgelig forandre seg raskt. Følg med!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer