Morgenrapport Fredag

Da går det mot en rød børsåpning igjen, for det siste markedet trengte nå var en stor “blow up” i banksektoren. Etter børs i går meldte JP Morgan at de hadde tapt 2 mrd USD. På en hedgingstrategi som ikke fungerte. De hadde kjøpt store kvanta med CDS‘er på amerikanske selskaper, i en operasjon som ble lagt merke til av markedet og pressen gjennom hele kvartalet. Følg med på bloggen rundt lunchtider, så vil jeg publisere et innlegg som forklarer hva et OTC (over the counter) produkt er, og hvordan det handles, noe som vil øke forståelsen for hvordan slike tap kan oppstå.

Jeg er lunken til markedet, og har ment de siste to dagene at styrke er en mulighet til å ta ned risiko, ikke øke den.

-/ LAKSEPRISENE har steget betraktelig, og Marine Harvest har gått fra 2.80  til 3.30 denne uken. Jeg nevnte på bloggen i går at 32 kr kiloen mest sannsynnlig var neste nivå på laksen, og at de offisielle tallene i dag kan skape en midlertidig topp i aksjen. Gjorde du traden i går, er det sikkert fornuftig å redusere i dag. Buy on rumours, sell on facts.

-/ MARGINALT DÅRLIGERE i SUBC, og i et normalmarked ville det ikke slått hardt på kursen, kanskje den til og med ville steget, men i dagens marked er jeg usikker! Vær forsiktig.

-/ DET ER VANSKELIG å lese noe i tallene til Questerre i dag, ettersom de er et E&P (Exploration & Production) selskap og er nesten kun på Exploration stadiet. Tallene vil således være svake, mens selskapsprisingen vil reflektere potensialet som ligger i de ulike feltene. De har 55 mill usd i arbeidskapital og ingen gjeld! Les pressemeldingen i dag for en nyttig gjennomgang.

-/ “MENINGHETSAKSJER” som NAUR har ofte mange små og lojale aksjonærer, om det er et resultatet av kraftig kursskrell eller råsalg fra enkelte meglerhus (les. Pareto) er uvisst. I følge nevnte meglerhus har det vært god aktivitet i Kaunisvaara etter refinansieringen tidligere i vinter, og nå går det budrykter på en konkurrent; Northern Iron. Multiplene denne “peer” aksjen blir priset til, kan implisitt gi en høyere prising på NAUR, som nå fremstår som billig!

-/ APROPOS HEDGEFONDSTRATEGIER: Julian Robertson gjentar sitt mantra -> Hvis de 50 aksjene du mener er “kjøp”, ikke gjør det bedre i snitt enn de 50 du selger “short”, har du ikke noe i gamet å gjøre..

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer