Morgenrapport Fredag

I dag kommer non-farm payrolls, og som jeg skrev i gårsdagens morgenrapport, tror jeg tallene kun beveger markedet ved et stort utslag i forhold til forventet intervall. Under 100K og over 200k vil være overraskende, og således skape volatiliet ettersom investorene må agere.

Til tross for svakere makrotall for april, tror jeg ikke på noen skuffelse på arbeidstallene. Lavere sysselsetting kommer av at folk førtidspensjonerer seg eller forlater arbeidsmarkedet av andre grunner. Dette har sammenheng med dårligere tider, men også at folk har større anledning til å pensjonere seg i yngre alder.

Som en liten digresjon kan jeg nevne at nye “blue collar” arbeidsplasser som regel går til folk fra andre land. Det er ikke slik at revisoren som mister jobben begynner som maler, han pensjonerer seg heller på mindre lønn. I England ble det skapt 900 000 arbeidsplasser i fjor, men 600 000 gikk til innvandrere fra Øst Europa. Snekker, rørlegger og murer! Vi opplever et stort skifte i arbeidsmarkedet, noe som gjør at vi må bli vant til høyere arbeidsledighetstall.

-/ Q1 TALLENE VAR DÅRLIG, men First Solar løftet guidingen for 2012. Jeg synes det er godt gjort å “ikke være ned 10%” på rapporteringsdag. Bravo! Ingen stor effekt på REC, ettersom FSLR handlet sidelengs.

-/ EN MILD VINTER førte til lavere utbetalinger i forsikringsbransjen, og Gjensidige rapporterte i den anledning over en milliard i resultat mot ventet 600 mill. De som kjøpte aksjer får anledning til å selge ut på høyere kurser i dag, men husk Storebrand som falt gjennom dagen til tross for gode kvartalstall.

-/ STØRRE RESERVER OG KVALITETER ENN først antatt i Montney kommer til å sende QEC videre opp i dag.

-/ HER ER Facebook sin presentasjon de kjører på “roadshow” frem til børsnotering. Les og lær, dette blir en av de viktigste aksjene i verden. Proxy for alle andre startups innen sosiale medier etc.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer