Morgenrapport Fredag

I dag er det Non-farm payrolls, og da får vi ser hvor mange arbeidsplasser som er skapt utenfor landbruket i USA. Litt av problemet jeg ser det, er at de siste tallene har overrasket kraftig på oppsiden, og det fører til høye forventninger. Husker dere på begynnelsen av året da det var knalltall hvis non-farm kom inn på 150k? Februar viste 239k nye arbeidsplasser, og det betyr at forventningene ligger rundet 200k eller høyere. Ser vi på grafen over utviklingen, så er alt mellom 120k eller høyere egentlig bra, men lavere enn forventet (sub 200k) vil kunne utløse ytterligere svakhet i markedet før helgen.

Asiatiske børser er nå fullstendig “disconnected” fordi den japanske sentralbanken gjør aggresive aktivakjøp. Nikkei stiger nesten 2%, samtidig som andre markeder faller godt under minusstreken.

Jeg har forventet et drag opp på Oslo Børs i flere dager nå, og det er neimen ikke sikkert at det kommer på denne siden av helgen. Det er for tidlig å si om det representerer et trendskifte eller at sentimentet har forverret seg, men vi skal være årvåkne når markedet ikke oppfører seg som normalt. Lytt til markedet!

-/ ECB, FED og BoJ : Førstnevnte er redd for inflasjon, og vil således ikke stimulere mer. Signaler fra FED guvernører tilsier at QE programmet kan skaleres ned til sommeren, mens Bank of Japan har klemt gassen helt i bånn. Tre sentralbanker, tre strategier. Det betyr kanskje at vi kommer ut av en “global krise”, der koordinerte tiltak var nødvendig, til en normalisert tilstand der sentralbankene har ulike utfordringer.

-/ DET STØRSTE PROSJEKTET utenfor Norsk sokkel for Statoil; Gassutbygging i Tanzania. God og informativ artikkel. Her ser dere hele verdikjeden for en storoperatør, fra seismikkskyting i en leteblokk, til utbygging av landbasert terminal for mottagelse av gassen.

-/ FLÅTEOPPDATERINGEN fra PGS kom i dag tidlig, og den viser mindre tid på yards, selv om oppdragsmengden har minsket. Både kontrakt og multiclient. Det morsomme er at aksjen har steget mer enn de andre, faktisk outperformet hele OBX indeksen i de to foregående dagene. Her lukter jeg at det kommer noen aksjer for salg igjen…

-/ AV ALLE SAKER jeg gladelig kommenterer i media (skatt, økonomi, aksjemarkedet, Kypros, EU, reguleringer, valg, konflikter) så kom min debut på Bitcoins (Jeg skulle aldri skrevet den innføringen tidligere i uken, det var “bad karma”) Jeg er ingen ekspert på eller bifaller dette produktet, men tror håndfast på at det vil komme en elektronisk valuta i en form eller farge, som vil kunne brukes til rask og effektiv e-handel.  

-/ CROWDFUNDING kommer for fullt, ikke bare for enkelte produktlanseringer, men på aksjer. I Sverige er det en plattform som heter FundedByMe som lar små selskaper hente kapital hos mange småinvestorer. Teorien er som følger; Teknologien i dag gjør det like enkelt å hente mindre penger fra flere, og således minimerer risikoen hos hver enkelt investor. Hvis du, sammen med 1000 andre, kunne investert 10.000 i en bedrift, villle de fått inn 10 million, og du hadde vært deleier for en lite sum penger. Her finner du en video som forklarer alt på 2 minutter..

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
04.03.2014 17:53

Isn’t it such an interesting time to be alive?? I have been revialuateng our purchases lately and have been happy to realize how little I really can live with…:)Adorable photo!

Gjest
Gjest
05.03.2014 03:35

Elliot wave vedr REC: Var bf8lge 1 opp ved kr 5,5, bf8lge 2 ned ved 3,4, kan dette ve6re starten av bf8lge 3. Den vil da huitrg skyte forbi 5,5 kr, og fotrsette videre ti minst 10 kr. Vi fe5r se hi,hi.