Morgenrapport Fredag

Jeg har vært feig denne uken, fordi jeg har vært tilbakeholden og ikke sett en god inngang for å kjøpe aksjer. Markedet faller mot siste dag i uken, og nå dreier alt seg om “tidlig neste uke”. Like fullt som mandager ofte gir en falsk bevegelse, vil fredager by på egen problematikk. Investorer kan bli fristet til å ta risiko av bordet før man går inn i en helg. Det var nok mer sannhet i den siste setningen for et par år siden, men jeg klarer ikke helt å riste av meg troen på mange ikke ønsker å sitte med masse aksjer over to fridager.

Det er godt mulig neste kjøpsmulighet er mandag/tirsdag neste uke, men vi må være på vakt for at markedet har stagnert.

-/ LEGEMIDDELSELSKAPET Algeta legger frem bedre testresultater for Alpharadrin. Problemet med slike aksjer er at man må eie dem hele tiden for å dra nytte av plutselige positive nyheter. Jeg har tidlig omtalt Algeta som en kjedeligere aksje, fordi de nå er avhengig av å vise relativt spenstige salgstall for å skape momentum i aksjen.

-/ MED FARE for å virke lettvint mener jeg bestemt at det er tommelen opp for Norwegian og tommelen ned for Aker Solutions. Det første selskapet viser at de er i en oppadgående trend der de gjør mye riktig, mens nummer to bærer preg av at kostnadene har steget og således blir mindre konkurransedyktige. Man skal kanskje ikke le av Bjørn Kjos sin evige jakt på lavere kostnader

-/ SALGSJEFER I CRUISEBRANSJEN har fått en utfordring, slike overskrifter gjør ikke underverker for billettsalget!

-/ HVILKEN GRUPPE vil du at skal lede aksjerallyet? I går falt finanssektoren på wall street, mens fornybar energi i form av solkraft steg kraftig. SunPower opp +22% og First Solar opp +7%. Trist at de fleste selskapen i sektoren er like blakke som REC. Det går rykter om en meget positiv rapport fra Credit Suisse, som har løftet sektoren. Analytikeren sier at prisene nå endelig har bunnet ut, og ettersom aksjen har blitt knust de siste 4 årene, er det plutselig en spennende oppside.

-/ FIN ARTIKKEL i Dagens Næringsliv om Boligmarkedet. Som alle ting i samfunnet vårt, skaper forskjellige stemmer en debatt, men jeg må si meg enig om følgende; “Det er ingen menneskerett å bo i en treroms midt i sentrum av hovedstaden.”  Jeg vil legge til at målenivået som vi har vært vant til, at man ganger opp gjennomsnittelig årsinntekt med prisnivået for å finne en slags ratio om ting er dyrt eller ikke, blir mer og mer irrelevant. Du kjøper ikke bolig i sentrum av Oslo til 50-70k kvm2 uten å ha kapital fra næringsvirksomhet, arv eller andre boliger. Poenget mitt er at ettersom samfunnet blir rikere og rikere, så er det ingen grunn til at denne prisutviklingen ikke kan fortsette. Hvorfor skal leiligheter være priset etter en lønnsutvikling og ikke tilgangen til privat kapital?

Ny kjøttskandale – Gyngehest funnet i pinnekjøtt!

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer