Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.39%  Shanghai +0.13%  S&P500 -0.38%  DAX futures -0.10%

Selv ikke en PW fra Apple, selve ledestjernen i det teknologitunge USA, klarte å skape usikkerhet i aksjemarkedet. Det er ikke vanskelig å tenke seg til at hvis Apple ikke får levert deler til å bygge iphones, på grunne av coronaviruset, vil det være utallige andre selskaper som også sliter. Profit warning på profit warning kunne vært virkeligheten, men allikevel dundrer aksjemarkedet videre opp til all time highs. Jeg begynner å lure på om FED med sin fornyet pengetrykking og lave renter har satt et nytt gulv under aksjemarkedet og fjernet markedsrisiko og fri prisdannelse. Personlig forstår jeg ikke hvorfor dette er ønsket politikk. Vi må nesten gjennom nedturene for å skape gode og solide oppturer, da snakker jeg om samfunnet generelt ikke bare aksjemarkedet. På den annen side er arbeidsledighetene rekordlav i alle land med stimulitiltak, og det er vel kanskje ikke spiselig å gå bort fra en slik politikk. 

Goldman Sachs stikker ut hodet og advarer mot et kraftig børsfallpå grunn av coronaviruset, ene alene fordi investorene egentlig ikke har tatt inn over seg realitetene.

På Oslo Børs er det vanskelig å peke ut noen store tapere som følge av viruset, annet enn kanskje shippingaksjene. Kina har stoppet opp og bestiller dermed færre varer og fat med olje. Spekulantene peker kanskje på at dette er forbigående, og endringene med IMO2020 har mer å si for prisutvikling. Premien moderne skip får i markedet er høyere enn ventet, bull for både Bulkers2020 og Hunter Group.

I går bleQuantafuelnotert på Merkur Markets. Dette selskapet satser tungt på fornybar sektoren, og kan fort bli en ESG aksje investorene blir forelsket i. Basically resirkulerer de plast til å bli brennstoff og bensin.

Nå går det mot slutten for daglige morgenrapporter fra meg levert på Nordnetbloggen. Jeg har publisert nærmere 1500 kommentarer de siste 7 årene, og blitt kjent med mange ivrige lesere. For et privilegium det er å kommentere verdenshistorien ovenfor et stort publikum. Jeg skal komme tilbake med noen refleksjoner rundt dette neste uke, men jeg ville bare forberede leserne på at det nå går mot slutten.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Tor
Tor
21.02.2020 10:11

Vil noen andre ta over de daglige morgenrapportene?

Terje
Terje
21.02.2020 12:50

Dine veldig interessante og velskrevne rapporter, med en litt anderledes innfallsvinkel til markedenes utvikling, vil bli savnet. Håper det er mulig å følge deg på en annen platform i fremtiden.