Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.32%  Shanghai -0.79%  S&P500 -0.16%  DAX futures +0.00%

Det er ikke rart at investorene har trukket ut penger fra hedgefond i 9 av 10 måneder hittil i år. Det er en av de lengste strekkene i historien, og illustrert i grafen ovenfor. Snittet av hedgefond, med aksjer som mandat, er opp cirka 10% i år. Hvorfor skal du betale dyre avgifter, betale suksesshonorar hvis det går bra og ta høyere risiko på et hedgefond i stedet for å kjøpe indeksfond på S&P500 som er opp 26% i år? Det blir spennende å se hva som skjer de neste ti årene. Det er godt mulig automatisering og indeksifisering gjør at resten av aktivt forvaltede fond og hedgefond vil dø ut. Marginene kommer i hvert fall til å bli skviset ytterligere.

Lese og lyttetips for helgen:

Exxon melder at de skal selge olje og gassfelt for $25 milliarder. Dette kommer etter at de har trukket seg ut av norsk sokkel. De store bevegelsene i oljemarkedet kan ikke bare tilskrives reallokering, men og også at risikoen har økt for høyere CO2 avgifter og grønn politikk. En mulig trigger kan være presidentvalget i USA neste år. Blir det en “green new deal”, vil mye endre seg, da amerikanerne både er verdens største konsumenter av olje, men også produsenter. Det bør man ha i bakhodet når man kjøper oljeaksjer.

Det har hindrer ikke at man kan tjene penger på korte svingninger, som for eksempel i tankmarkedet. Se denne meldingen fra Joakim Hannisdahl i går. Stortank opp til $100.000 dagen i fraktrater igjen… 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer