Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.70%  Shanghai +0.38%  S&P500 +0.07%  DAX futures +0.30%

Markedet fortsetter videre opp. Det kom flere meldinger i går om problemer med fase 1 i handelsavtalen, men investorene brydde seg ikke. Dette stiger til det er ferdig å stige, så enkelt er det. S&P500 er opp 23% hittil i år. I banken får du nær 0 i sparerente. Se på arbeidsledigheten i USA, som er rekordlav. Det betyr at rekordmange får lønn to ganger i måneden (vanlig lønnssyklus i USA), der de blir tvunget til å spare til pensjon gjennom sin 401(K). Det vil si at en rekordmange mennesker sender penger til fondsforvaltere hver eneste måned, fordi arbeidsledigheten er lav og økonomien er i en høysyklus. Ønsker du å stå i veien for de kreftene?

-/ NORGE ER flinke på videokonferanse. Vi har solgt unna Acano og Tandberg, samtidig som vi har flere selskaper på trappene for internasjonal skalering. Huddly er en av kandidatene, og i går arrangerte de en presentasjon der de offentligjorde sine kvartalstall og guiding.Finansavisen plukket opp saken, og her kan vi lese at inntektene skal skyte i været det neste året. De går fra å brenne penger til å levere pluss på bunnlinjen. Jeg antar at en børsnotering ligger i kortene det neste året.

-/ JACK MA sier til Bloomberg at handelskrigen mellom USA og Kina kan være i 20 år. Det er godt mulig de kommer til en slags enighet nå før jul, men det vil være ting de ikke blir enige om på flere tiår og nå har riften allerede skjedd. Nye presidenter vil være låst til å vinne poenger mot en rivaliserende nasjon osv. 

-/ I UKENS PENGEPODD er temaene“Hemmeligheten med Buffets strategi” og Frontline. I tillegg snakkes det om rekordnoteringer, Orkla og Mowi.

-/ BRICS landene går nå sammen om en felles kryptovaluta for overføring av penger og oppgjør av lån. Formålet er å unngå dollarhegemoniet, treg og dyr SWIFT, samtidig som man øker overføringene landene i mellom. I dag gjøres nær sagt alle internasjonale transaksjoner opp via dollar, noe som gjør at USA og FED kan utelukke banker etter sitt eget forgodtbefinnende. Brasil, Russland, India, China og Sør-Afrika lager nå et annet system for å effektivisere overføringer, men som også vil gjøre det vanskeligere å innføre sanksjoner. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
15.11.2019 09:37

Når det gjelder videokonferanse bør dere også se på Pexip. De kommer fra tandbergmiljøet og har laget et veldig godt produkt.