Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.08% Shanghai +0.18%S&P500 +0.19% DAX futures +0.00%

I dag la Schibsted frem kvartalstall, der de melder om et stort skifte i annonsemarkedet der også nettbaserte annonser sliter. Omsetningen faller 6% i kvartalet, samtidig som annonseinntektene nå faller 11% i samme periode. Når til og med inntektene til VG taper terreng, da er det kjørt for tradisjonelle mediebedrifter i Norge. Vi har vel alle også fått med oss de kraftige kuttene i DN og Morgenbladet. I følge mine kilder er det endringer i bruk av markedsføringskanaler. Det er enklere å treffe ønskede målgrupper gjennom nisjemedier, sosiale medier, egne nyhetskanaler, nyhetsbrev, sms, geolocation, podcast som noen få eksempler. 

Dere som følger Nordnetbloggen har sikkert lest Mads Johannesen sin gjennomgang av XXL. Dette var en grunding artikkel, som tar for seg feilskjærene selskapet har gjort, men også mulighetene til å endre forretningstrategi som forhåpentligvis gir høyere marginer.

Full pott for Norwegian, og dette er første gang i 2019 vi ser positive overskrifter og et snev av optimisme om fremtiden. Nå er det ikke pressen sin jobb å være på selskapet sin side, men etter en ensidig dekking av problemene i Norwegian, blir endringen kraftigere ovenfor investorer og sparere som har fulgt aksjen. Med en sterk finansiell partner på laget, blir jeg ikke overrasket hvis budgiverne også kommer på banen igjen det neste året.

Tankaksjene traff en vegg da investorene begynte å inndiskontere en handelsavtale og fjerning av restriksjoner på COSCO ( Chines Overseas Shipping Company). Flere av tankselskapen falt mellom 5-10% i går. Ratene trakk seg også tilbake. Det er dog ikke slik at det tar én dag å rette opp skjevheter i et slikt marked, og jeg forventer at rederne igjen prøver å skape inntrykk av knapphet på skip.

I går intervjuet jeg Øyvind Pedersen Jr. forretningsutvikler i Norwegian Block Exchange om hvorfor de bygger en kryptobørs, hva de skal introdusere i markedet det neste året og generelt om blokkjeder og kryptovaluta.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer