Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.19% Shanghai -0.59%S&P500 +0.28% DAX futures +0.00%

Uken går mot slutten, og markedet har definitivt endret seg. Utviklingen har vært tryggere og flatere, noe som skyldes at vi er i sesongen for kvartalstall men også ny handelsavtale med Kina og bortfallet av “no-deal Brexit”.

Kina presenterte GDP tall som var de laveste på 27 år, men allikevel holdt markedet seg relativt godt (Shanghai ned -0.59%). Den svake veksten har gjort landet sårbart for tariffer og det er årsaken til at de har presset på for en handelsavtale. Kina kommer til å være en stor maktfaktor i fremtiden. Da er det bare ryddig at de åpner opp sitt hjemmemarked og begynner å respektere immatrielle rettigheter. Historien kommer nok ikke til å være nådig med Donald Trump, men akkurat kinapolitikken har vært riktig. Det er godt at denne kampen ble tatt nå, og ikke om ti år.

Det britiske parlamentet skal stemme over den nye Brexitavtalen på lørdag. Forrige gang var det de ultrakonservative som sa nei takk, disse er mer positive nå som “backstopen” i Nord Irland er fjernet. Stemmer parlamentet nei på lørdag, blir det utsettelse til 31. Januar, men da blir det også nyvalg før jul. Skulle Johnson vinne et nytt og bedre mandat, kan han legge frem akkurat den samme avtalen dagen etter en valgseier. Det største problemet har alltid vært ytre høyre, men nå stemmer de med regjeringen Johnson (det gjorde de ikke med Theresa May). Mitt tips er at avtalen går gjennom på lørdag, eller subsidiært før jul. No-deal Brexit har plutselig blitt usannsynlig. Det liker aksjemarkedet og det britiske pund.

-/ Det kom ikke uventet reaksjoner på mitt innlegg om XXL. Flere peker på kraftige nedgraderinger av analytikere, og en ødelagt organisasjon. Jeg mener uansett at hvis det er et tidspunkt man skal prøve seg i denne aksjen, så er det nå. Det ble bikkjekaldt for tre uker siden. Det har regnet og snødd i ett sett. Vintervarer kommer til å fly ut av butikkene veldig snart, og det er kanskje 2-3 uker før julehysteriet setter i gang. Selskapet er refinansiert, og aksjekursen er utbombet. En liten positiv melding i løpet av det neste kvartalet, noe de har ALLE incentiver til å få til, så ligger aksjekursen godt opp på 20 tallet. Det er mitt tips.

-/ Hør siste #Pengepodden som har tittelen: Shippingfest på Oslo Børs!

-/ Arcane Crypto eier en aksjepost i Pure Digital Markets i London, som skal launche et interbank marked for kryptovaluta. Skal for eksempel DNB eller Nordnet tilby kryptoprodukter, trenger de et interbank marked, der de kan handle krypto mot andre banker på eksisterende kredittlinjer. De kommer aldri til å sette inn marginpenger hos Binance. Pure Digital Markets har tidligere laget interbank marked for FX, men nå kommer altså kryptoplattformen. Les artikkelen: What happens when the banks want to trade crypto?

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer