Morgenrapport Fredag


Nikkei +0.11%  Shanghai -0.92%  S&P500 +0.80%  DAX futures +0.00%

Det ligger an til en rolig start på fredagen, da de viktige non-farm payrolls ikke blir publisert før kl 14.30 norsk tid. Det er ventet 150.000 nye arbeidsplasser, men jeg er usikker på hva dynamikken er rundt bom eller treff i dag. Markedet ønsker seg en mer aggressiv FED, og da kan dårlige tall fort blir “gode” ettersom renten blir satt ytterligere ned. Jeg heller mot at markedet sklir sidelengs inn i helgen, som følge av kraftig salgspress de foregående dagene.

I forrige uke skrev jeg om Selvaag Bolig, som lå noen få kroner under all-time high, når boligmarkedet gav tydelige varselsignaler. Et nytt forslag til ny boliglånsforskrift tar sikte på å stramme inn lånemulighetene ytterligere. Selv med god inntekt, vil ditt finansieringsbevis og kjøpsramme falle med cirka 10%. Det gjelder alle boligkjøpere, og vil unektelig føre til lavere bud osv. Et annet problem er rekordomsetningen i september, som tyder på at folk ønsker å omsette bolig før nye regler trer i kraft, men problemet er etterslepet. Nå skal boligene selges, fordi eierne har kjøpt nytt. Det mener flere bransjeksperter kan føre til større press de neste tolv månedene. Nå tror ikke jeg at forskriften blir innført slik den står, men det har oppstått uroligheter som kan sende Selvaag Bolig ned. Den falt -3.5% etter boligpristallene i går.

Euforien i markedet fristet selv disiplinerte investeringsbanker til å ta posisjoner de nå angrer på. Goldman Sachs nedskriver $250 millioner de har tapt på fire tech selskaper der investeringsbankene kjøpte aksjer før børsnotering. Aksjene det gjelder er Uber, Avantor, HeadHunter og TradeWeb. Dette har ingenting med tilretteleggingshonorar, men at banken investerte egne penger i forkant av IPO.

Larse Peder Bekk, Direktør i Brønnøysundregistrene, skriver et overraskende innlegg på Brønnøysund sine hjemmesider. “Blokkjeder kan gi Brønnøysundregistrene evig liv”. Dette er første gang jeg ser en offentlig etat i Norge omfavne denne teknologien, og ikke minst har ambisjoner som ligger langt foran konkurrentene i utlandet. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer