Morgenrapport Fredag

Nikkei+0.61% Shanghai-0.37%S&P500+1.88% DAX futures+0.00%

Når man trodde at alt håp for et tørrbulkrally var ute for i år, kommer det uvær som sender ratene høyere. Jeg tror ikke dette er starten på en langvarig oppgang, men Golden Ocean stiger nærmere 4% på Wall Street.

Det var tydelig tegn fra tirsdag ettermiddag at kjøpere kom inn i markedet etter åpning. Dette har resultert i tre sterke dager der har S&P500 steget 130 punkter. Vipps så var korreksjonen nærmest over. Spenningen knytter seg nå til hvorvidt vi handler opp til tidligere toppnivå eller om vi setter en lavere topp. Det vil påvirke hva høsten bringer. Tatt i betraktning at vi er sent i syklusen og FED har gått duete tror jeg kanskje resten av året blir avmålt. Akkurat denne uken derimot, er det liten tvil om at markedet har fått vind i seilene.

I går skrev jeg om riggselskapene, som hadde fått har medfart under korreksjonen. Deer fortsatt tamme, med nedgang for både Seadrill og Transocean selv om Borr Drilling steg 3.8% under amerikansk handel. Det skyldes vel en marginalt oppgang i oljeprisen, med andre ord ikke like sterkt sentiment som på aksjebørsene.Børskommentator Johan Sundberg i E24 mener Borr Drilling går spennende tider i møte, og i retrospekt kan nedgangen i sommer være en god kjøpsmulighet. Selskapet får levert en splitter ny rigg fra Keppel Fels verftet i Oktober, og blir den sysselsatt kan hele bildet endre seg fordi utsiktene for resten av ordreboken må prises på denne avtalen.

To lyttetips for helgen:

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer