Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.60%  Shanghai -1.11%  S&P500 +0.61%  DAX futures +0.15%

Dobbel topp formasjon? Hvis vi gjentar mønsteret fra 4 år tilbake, skal markedet korrigere kraftig i sommer. Hva kan utløse en ny korreksjon?

Den 28-29 juni vil det bli avholdt G20 møter i Osaka Japan. Dette er datoen der Trump sier at de enten blir enige med Kina eller eskalerer handelskrigen ytterligere. Han vil personlig være med i forhandlingene på dette tidspunktet (Yikes), og gjøre seg opp en mening om videre vei basert på hvilke forslag kineserne kommer med. Hvis dette skjærer seg kan jeg ikke se for meg en positiv utvikling i juli og august, da verden tar sommerferie.

Flex LNG listes på ærverdige New York Stock Exchange den 17. juni. Det er flere grunner til at selskaper, og spesielt de fredriksendominerte, ønsker å være på en amerikansk børs. For det første er likviditeten bedre, og prisingsmultiplene høyere. Investorene betaler høyere pris og oppnår lavere yield enn de norske motpartene. I tillegg blir det enklere å hente kapital i USA, men det er også Fredriksen sin konkurransefordel, ettersom han har svært gode forbindelser blant amerikanske fondsforvaltere.

To lærerike og interessante nyheter fra kryptoverden, som jeg i lang tid har anbefalt å holde et halvt øye med:

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer