Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.79%  Shanghai +0.11%  S&P500 +0.21%  DAX futures -0.70%

Man kan nærmest bli schizofren av å tolke aksjemarkedet og makroøkonomi hver eneste dag, men det skal ikke stoppe oss fra å være fleksible og nysgjerrige. Mye av bullcaset det siste halvåret har vært nedjustering av rentebanen, men nå har renten invertert, noe som historisk sett ikke er bullish. Det finnes også andre varselsignaler; Se grafen ovenfor som viser boligprisene i USA. De har ikke utviklet seg negativt siden januar 2012, men nå er det minustegn igjen.

PIMCO sinChief Investor Officer sier det slik: “we see it in the build up in corporate leverage, the decline in credit quality, and declining underwriting standards – all this late-cycle credit behavior we began to see in 2005 and 2006.”

For å krydre det hele innfører Trump en tariff på5% for alle varer fra Mexico, inntil Mexico stopper strømmen av illegale innvandrere. Denne tariffen skal øke til 25% i oktober. Dette kan øke prisene i USA kraftig, og utfordrer FED sin duete rentepolitikk. Futures på de amerikanske indeksene falt neste -1% i natt da denne nyheten smalt i natt.

-/ FORBES SKRIVER at handelskrigen kan resultere i at Kina selger av amerikanske statsobligasjoner. Investorene vil da flykte til tyske eller japansek obligasjoner, men der er allerede renten rekordlav.De kan også skifte til gull, men gullprisen har vært flat under hele handelskrigen. Det eneste som har steget kraftig er Bitcoin i følge Forbesartikkelen. Ser vi et skifte til ukorrelerte “store of value” i kryptomarkedet, kan vi være vitne til en perfekt storm som sender prisene skyhøyt i følgeen annen artikkel skrevet av fondsforvalter Anthony Pompliano.

-/ I FØLGE analytiker Joakim Hannisdahl i Cleeves blir det gjort høyere slutninger i Suezmax markedet, på lengre kontrakter. Selskapet bak den fine slutningen er gjort av NAT som kursmessig har returnert til nivået der eierfamilien Hansson har kjøpt mye aksjer det siste året. $2-2.20. Hannisdahl har kursmål $2.8 på aksjen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer