Morgenrapport Fredag


Nikkei+0.07%Shanghai+1.30%S&P500+0.86% DAX futures+0.00%

Verdens største pensjons fond, det statlige Japanske, tapte 9% i fjerde kvartal 2018. Det var åpenbart et eksepsjonelt dårlig kvartal for et “stødig” pensjonsfond som deler eksponeringen sin på innen og utenlandske aksjer og obligasjoner.Nå tar flere til ordet for at de må ta enda mindre risiko.

Gode tall fra flere viktige selskaper på viktige børser bidrar til å løfte risikosentimentet på ukens siste dag. Deutsche Bank, Sony, BBVA leverer over estimatene, mens Danmarks største selskap Novo Nordisk bommer. Det viktigste denne uken var uansett FED som ble markant mer “dovish” eller duete, som betyr at de ikke er like aggresive med rentehevingene som først antatt. Jeg tror markedet kommer til å stabilisere seg eller fortsette videre opp som følge av dette.

Veldig interessant i E24 etter et intervju med Bjørn Kise i Norwegian; De takket ja til en budgiver i November 2018. På grunn av denne prosessen og pålagt hemmelighold, kunne de ikke sikre seg kapital før budet falt eller gikk gjennom. Budgiveren trakk det langt, og til slutt sa Norwegian stopp, da kom emisjonen på 3 milliarder kroner. Det forklarer noe om hvorfor kursen kunne falle så lavt før de hentet penger. Nå synes jeg rett og slett litt synd på dem.

NELholdt seg godt over emisjonskurs på høyt volum. Det betyr at det var høyere etterspørsel enn hva megleren klarte å fylle opp i transaksjonen. Et veldig positivt tegn for videre utvikling. Nå har de kontanter på bok, momentum i aksjen og i forretningsutviklingen.

På Søndag er det Superbowl i amerikansk fotball. Det hadde vært betydelig mer populært i Europa om de hadde sendt kampen tidligere på dagen. Anheuser-Busch, merket bak Budweiser, planlegger å bruke $50 millioner på seks minutter TV reklame under begivenheten, opp fra $42 millioner i fjor.Mer om reklamemuligheten og kampen hos Reuters.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer