Morgenrapport Fredag

Nikkei -2.00%  Shanghai -1.63% S&P500 +0.00% DAX futures -1.20%

Grisete sesjon på Wall Street og Asia i natt, der Oslo Børs falt videre på svak oljepris. Det blir spennende å se om vi nå kan finne en ny bunn inn mot helgen og siste uken før julaften. Både Øystein Olsen og Mario Draghi snakket duete i går, der rentebaner og vekstparametre ble senket Jeg tror ikke vi skal frykte sentralbankene, selv om vi må ha respekt for hva høyere renter gjør med aktiva allokering i verden.

Jeg liker heller ikke at investorene trekker ut penger fra ETFer og fond, i rekordfart. Det er alltid et dårlig tegn når det starter, men også contrasignal mot slutten. Dessverre bruker retail investorer å bomme på slike topper og bunner. Lytt derfor til siste utgave av #Pengepoddender Alfred Berg Gambak forvalteren forteller om hvordan de posisjonerer seg for 2019.

-/ DET BRYGGER opp til noe i Golden Ocean. Volumet i går var på 68 millioner kroner og aksjen endte opp 4.25%, da børsen stengte ned -0.70%. Dette kan være traden på en ny handelsavtale, samt litt ekstra aktivitet før “chinese new years” i januar.

-/ VENEZUELA betaler nå ut pensjonen til den eldre garde i kryptovalutaen Petro. Først får pensjonistene Bolivars på låst konto fra pensjonskassen. Deretter blir de tvangsinnløst til Petro, som de kan bruke på daglivarer, bortsett fra at det neste ikke er noen som aksepterer dette betalingsmiddelet enda. Bolivarene som blir innløst går inn i statskassen, merk at de ikke går tilbake til pensjonskassen. Fin måte å plynde milliarder av pensjonspenger. #Kommunisme

Takk til alle som logget seg inn og sjekket ut signeringsmodulen. Vi tror at denne vil ha en god nettverkseffekt og løse utfordringer knyttet til kontraktshåndtering. Artig at det også var noen som kontaktet oss da de ønsket å bruke en white label løsning av signeringsmodulen på en rekrutteringsportal de bygger.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer