Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.29%  Shanghai -0.30% S&P500 -0.22% DAX futures +0.00%

Nå nærmer “dødskrysset” seg S&P500 med raske skritt. Dette er fenomenet da 50 dagers glidende gjennomsnitt bryter ned gjennom 200 dagers glidende gjennomsnitt, og er et tegn på et svakt sentiment og kortsiktig uro. Statistikk viser at i 70% av tilfellene handler markedet i minus den påfølgende uken, og i 80% av tilfellene handler vi ned den påfølgende måneden.

Inntil videre holdt markedet nivåene fra gårsdagens rally. Det er første skritt for en tilbakevendende tillit, men oljeprisen må sette en bunn før Oslo Børs blir friskmeldt. G20 møtet i Argentina starter i dag, og hovedtema vil være handelsavtaler. Det er knyttet spenning til møtet mellom Xi og Trump, der oppspillet har vært lekkasjerom mulighet utsettelse av nye tariffer og rammeverk for nye forhandlinger. 

Oljeprisen steg 3% på at Russland sa seg villig til å kutte produksjon sammen med OPEC. Dette var strengt tatt ingen overraskelse, men oppbyggingen til disse møtene virker ofte koordinerte. Jeg står fortsatt ved at jeg synes bevegelsen er tam. Tidligere satte vi nye topper, nå “slutter vi bare å falle”.

-/ VINNEREN av eiendomsåret 2018 er utvilsomt Solon Eiendom. Aksjen er opp 53% hittil i år, der Selvaag Bolig er opp 13%. Innen næring er både Entra og Olav Thon negative i år, med avkastning på henholdsvis -4% og -11%. Hva har skjedd i Solon Eiendom? De har nettopp hentet ny finansiering på 30 kroner aksjen, rett etter at de  utstedte 2 millioner opsjoner til ny CEO på… 30 kroner aksjen. Det er flere nå som har insentiv til å beskytte det nivået. Det kan kanskje forklare litt av styrken, for den finner du ikke i boligmarkedet på sentral østlandsområdet akkurat nå.

Da har Nordnet sluppet den siste utgaven av #Pengepodden, der undertegnede er gjest. Kom gjerne med tilbakemeldinger hvis dere har noen synspunkter på temaene vi diskuterer. Send meg gjerne en DOC pastilleske i samme slengen!!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer