Morgenrapport Fredag

Nikkei +1.22%  Shanghai +1.70% S&P500 +0.79% DAX futures  +0.00%

Tariffkrig eller ikke, dette markedet er teflonbelagt. Flere av de amerikanske indeksene satte all-time highs i går, igjen. S&P500 har steget 9% hittil i år og 17% siden i fjor sommer. Huske du den artige korreksjonen i Januar? Det som for mange fortonet seg som siste kapittel i børshistorien viste se å være tidenes kjøpsmulighet.     Kjøpte du indeksfond i 2016 har du fått nærmere 50% avkastning frem til i dag. Har sentralbankene finjustert politikken slik at de har fjernet risikoen i markedet?

Å vedde mot aksjemarkedet er “a fools game”. Det er naturligvis morsomt å selge seg ut i påvente av en korreksjon, men det er bare underholdningsverdi med dårlige odds. Populariteten av indeksfond og ETF’er har eksplodert da flere innser at det er mer fornuftig å være i markedet men slippe å plukke aksjer. Hvorfor påta seg ekstra risiko hvis du enkelt får 10% avkastning i året? På syv år har du doblet pengene dine. Investerer du 100.000 kroner har du 250.000 kroner etter ti år.

-/ DA SER DET ut til at Rasmussengruppen har solgt 17 millioner aksjer i Borr Drilling. Dette ble gjort på 35.50 kroner, og kjøpere som flagget var selskapet selv (tilbakekjøpsprogrammet) og Folketrygdfondet.

-/ LYTT GJERNE til podcasten Masters of Scale, der Daniel Ek i Spotify blir intervjuet av Reid Hoffman (Gründer av LinkedIN). Samtalen har en fin balanse fordi de trekker frem mye av det som er bra i Skandinavia kontra Silicon Valley. “Imagine if you could walk into someones property and pitch your tent” .. om allemannsretten.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer