Morgenrapport Fredag


Nikkei +0.66%  Shanghai -0.35%  S&P500 -0.17% DAX futures  -0.00%

Etter litt rufsete marked de siste dagene, ser børsene ut til å avslutte uken med en solid oppgang. Nikkei børsen i Tokyo gav endelig gass og har nå løftet futures på S&P500 opp til 0.3%. Det vil ligge som et godt bakteppe for Europa som kan bryte opp av en kjedelig handelskanal.

Man må hele tiden vurdere hva nedsiden er. Det er åpenbart at vi har lagt bak oss overskrifter om handelskrig, populistvalg i EU, Brexitforhandlinger, “Alt” fra Trump, inkludert faren for å bli stilt for riksrett. Ingen av disse nyhetene er ferske eller vil kunne kaste markedet over ripa etter min mening. Da gjenstår kun et faktum, og det er at de børsnoterte selskapene ekspanderer og tjener penger som aldri før. Lave renter og teknologiske nyvinninger. Hvorfor skal børsen krakke mener du?

-/ MANGE I aksjemarkedet kjøper tjenester fra Infront, selskapet som leverer handels og informasjonsløsninger. Dette Norske selskapet er en av de største aktørene på det Nordiske markedet, og ble børsnotert i fjor. I da la de frem kvartalstall som viste opp gang på 6.5% i topplinjen fra samme periode i fjor, men også at de snudde fra tap på 1.8 millioner til 6.2 millioner i pluss. Annualisert blir det PE på 10 i følge dagens markedsverdi. Er ikke det billig for et vekstselskap?

-/ SIDEN MAI måned har Gaming Innovation Group falt fra 5 kroner til 3.5 kroner. Dette selskapet trekker jeg jevnlig frem, ettersom du gjør mye i en spennende sektor. Konkurransen er beinhard, men det er ingen grunn til at de ikke skal få fornyet momentum igjen. Etter børs i går signerte de en avtale med MR.Green om å kjøre deres sportsbook, Dette er første eksterne salg av deres nye vertikal, sports betting.

-/ NÅR SIST SATTE DU penger på en V5 kupong? Like lenge siden som den jevne amerikaner vil jeg anta. For å øke populariteten planlegger en Casinoeier å bygge en hesteveddeløpsbane i New Mexico med bevegelig tribune, slik at hele tribune kan følge hestene rundt banen. Only in America!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer