Morgenrapport Fredag

Forrige gang oljelagrene til Saudi Arabia var like lave som nå, brøt de med OPEC og økte produksjonen sin. Det skjedde i 2011. Tidligere i uken kunne vi lese at EIA sine prismål på oljeprisen ligger $71 for 2018 og $68 for 2019. Det blir spennende å se om de får rett. Holder disse nivåene seg, vil det komme en ny reprising av oljeaksjene høyere. Produksjonskostnadene har falt drastisk de siste to årene. Men i det korte bilde kan det bli ruskevær. Russland sier at OPEC diskuterer en økning i kvoten på 1.5 millioner fat per dag. 

Markedet har overlevd enda en uke med renteheving fra FED og innstramminger hos ECB. Merkel henger i en tynn tråd, ettersom et samarbeidsparti kan trigge et mistillitsforslag da de ikke har blitt enige om innvandringspolitikken. Hvis børsene ikke faller på valget av Lega/5stjerner i Italia og Merkel sitt fall, er det ikke politisk stabilitet som står øverst på investorenes prioriteringsliste.

Paul Tudor Jones sier til CNBC at han forventer et nytt rally mot slutten av året. Etter valget i November. Det er mye som minner om 1998-1999; Rentene gradvis høyere på grunn av sterk økonomi, økt fokus på teknologiaksjer (sent i syklusen) tyder på at investorene tar høyere risiko. S&P500 er opp 10% årlig over de siste ti årene, men opp 14% i hvert av de siste fem årene. Tempoet øker. Poenget hans er at vi har en god oppgang frem til det hele kollapser igjen når risikoen har blitt for høy.

-/ CRUISREDERIET RCL blar opp $1 milliard for 66% av aksjenei Silversea. Et rederi i Monaco som har spesialisert seg på luksusreiser til Antarktis, Grønland, Galapagos etc. Det foregår et stort skifte i hele reiseindustrien, der kundene etterspør mer eksotiske reisemål enn sand, respatex bord og billig øl.

-/ DEN 11. Juni sendte Element en børsmelding som beskrev en svært positiv reaksjon fra Finanstilsynet på deres kommende IRON token sale. Det ble korrigert senere i uken, da noen fikk tak i selve svaret fra Finanstilsynet, som var alt annet en positivt, men full av advarsler. I investormiljøet på Twitter var det flere som hevdet at den første meldingen fra Element var direkte misvisende.I dag har de sendt en ny børsmelding der de forsøker å rydde opp i situasjonen. Alt henger på at de har sendt en omfattende redegjørelse til Finanstilsynet, der tilsynet svarer at “de ikke har noen innvendinger”. Altså en stille aksept på hva Element foreslår å gjøre. Noen feilskjær er uungåelig når man skal tråkke opp en helt ny vei.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer