Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.27%  Shanghai -0.53% S&P500 -0.69% DAX futures +0.21%

Mellom nye ståltariffer og regjeringsdannelse i Italia, steg Nikkei indeksen i Japan over natten. Kanskje det verste salgspresset har lagt seg før helgen, og vi kan forvente oss en aldeles liten opptur i Europa denne fredagen. De negative nyhetene som preger nyhetsbilde er ikke “nye” lengre, men gammel ost. Fokuset kan nå dreie seg mot gode makrotall.

Kl 14.30 kommer non-farm payrolls for mai måned. Det er ventet 188.000 nye arbeidsplasser målt mot 164.000 og 135.000 de foregående månedene. Det er godt vær og økning i byggebransjen som eventuelt for æren for oppturen i mai. 

-/ HYDROGENSELSKAPET NEL steg 8% på 45 millioner kroner i omsetning under vanlig børshandel torsdag. Overraskelsen var kanskje ikke stor da de annonserte sin første ordre fra Sør Korea kl 19.25 i går kveld. De skal bygge hydrogenstasjon for en av de størse kjedene i landet, og avtalen har en verdi i dag på 2 millioner Euro. Det viktigste er dog at de åpner opp et nytt marked for sine produkter.

-/ LYTT PÅ AVSKJEDSPODCASTEN til Tom Hauglund, der Anders ønsker han lykke til i sin videre vei som aksjetrader på fulltid. Her har han også skrevet noen avskjedsord før han overlater stafettpinnen. til en ny investeringsøkonom!

-/ JEG KOM OVER et svært interessant blogginnlegg fra Eivind Berg, der han skriver om sine reise inn i enkeltaksjer og ut igjen som en passiv investor i indeksfond. Han beskriver problemer alle som sparer i aksjer opplever, men gir også en god forklaring på hvorfor man ofte tråkker i salaten. Den store hemmeligheten man hele tiden kommer tilbake til er “rentes rente”. Man må skaffe seg positiv avkastning regelmessig over tid, for at formuen skal vokse. Det er faktisk bedre å ha en svært liten avkastning, men regelmessig, kontra store tap og store gevinster uregelmessig.

Grafen nedenfor viser antall dealer amerikanske banker har gjort for å vokse. Det er åpenbart at de ikke ser stor vekst i sin egen bransje for øyeblikket. Trusselen kan være strengere reguleringer, ny teknologi eller bare utsikter til høyere renter og økt utlånsrisiko. Her hjemme ser vi også at for eksempel DNB henger etter resten av aksjemarkedet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer