Morgenrapport Fredag

Morgenrapport Fredag


Nikkei +0.12%  Shanghai -0.35% S&P500 -0.20% DAX futures +0.16%

Ingen stor dag i Europa igår, energisektoren dro vår børs ned, mens Europa også var preget av risikoen ved importskatter i USA. Over dammen var det relatovt tungt, men markedet tok nesten igjen alt det tapte på slutten, hvor tech var sterkeste sektor. Asia åpnet godt i minus, men også her kom kjøperne på banen igjen, og flere av indeksene er i skrivende stund på plussiden.
Tysk IFO, britiske BNP tall, EUs finansministermøte, durable goods fra USA, samt taler fra BoE, Fed, og BuBa er dagens makrohøydepunkter. 

Donald var i dårlig humør igår, og avlyste møtet med Nord Korea. Er dette fordi han fryktet at de skulle avlyse, eller handlet han i affekt? Det er også veldig mulig at han sitter med mer informasjon som ikke nødvendigvis kan deles med almuen.
Ved siden av denne avgjørelsen så lirte han av seg at europeiske bilprodusenter kan få importskatter.
Dette treffer den tyske bilsektoren hardt, da det er de som står for 90% av det amerikanske premiummarkedet. Daimler, BMW, og Volkswagen produserer over 800 000 biler i USA, men eksporterer også mer enn 650 000 fra Tyskland. Mer enn 100 000 jobber for disse tre selskapene i USA, så dette er forhåpentligvis en typisk Trump forhandlingstaktikk med EU, da de forhandlingene ikke har kommet så langt som håpet.

Goldman er ute og advarer om svarte svaner, noe som egentlig er helt unødvendig, da definisjonen på en sort svane er at den kommer ut av intet. Poenget til Goldman er nærmere at det er såpass mange uromomenter i markedet, uten at det nødvendigvis er priset inn. Grafen over viser de siste store flashcrashene, og det påpekes at disse kan ramme selv de største og mest likvide markedene. At verdens største og mest likvide markeder kan rammes av plutselige krakk er et rent resultat av automatisert handel, og en abnormal stor passiv og flokkdrevet investorbase (les indeks og ETF investorer).

Platts har laget en veldig fin tidslinje over endringene i Kinas energietterspørsel.
Tidslinjen er helt fra 1978 til idag, og viser veldig klart endringene i typer energi, og vell så mye mengden som landet etterspør.
Du kan trykke her for større bilde, hvor man også kan laste ned PDFen.

God Helg!

Thomas

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer