Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.19%  Shanghai +0.22%  S&P500 -0.16%  DAX futures -0.15%


Sentiment: Større svingninger!

Økt volatilitet er et tegn på usikkerhet, da synet på prising fører til større svingninger. Morsomt for traderne, men det er ikke å feie under en stol at det bruker å komme i forkant av større korreksjoner.

Da får vi håpe det ikke kommer noen negative overraskelser i kvartalsrapportene som blir lagt frem de neste ukene. De amerikanske selskapene med fremførbart underskudd, nedskriver skattefordelen etter skattereformen. Det er snakk om milliarder av dollar etter finanskrisen, men heldigvis ingen overraskelse da skattereformen ble vedtatt for en måned tid siden.

-/ HOVEDTEMA i dag blir Pareto sin analyse som skriker selg på Telenor, og tror kursen skal ned 25%. Det er “ballsy” å spå en kraftig nedgang på en av bluechipene på Oslo Børs, så her skal Pareto og analytikeren har ros. I følge meglerhuset vil konkurransesituasjonen forverre seg i flere store markeder, noe som går ut over inntektene. Mitt personlige syn er at de store telco selskapene sliter med å finne nye inntektsstrømmer i en verden som er i rask endring. De kan ikke ta seg betalt for ringeminutter og datatrafikk i all evighet, hva blir neste? Skal de bli mediehus? satse på innhold? infrastruktur?

-/ FÅ MED DERE siste utgaven av #Pengepodden der Anders og Tom snakker om toppformasjoner og likviditetsdrevet marked.

-/ TYSKLAND OG FRANKRIKE skal legge frem et felles reguleringsforslag for Bitcoin (jeg håper de mener kryptovaluta og ikke et enkelt produkt, selv om det er hva som står uttalelse) på G20 møtet i Mars. Det kan ikke skje fort nok, hvis man ønsker en lysende fremtid for blockchain og innovasjon. Den tradisjonelle finansbransjen kan nemlig ikke omfavne disse produktene før en regulering er på plass. Hvis du kan kjøpe ether og bitcoins direkte hos den gamle nettbanken din, og kryptobørsene blir godkjente av finanstilsynet, kommer det mest sannsynlig en ny massiv bølge med likviditet inn i disse produktene.

Da tillater jeg en siste promo i denne runden: Her er BizBot sitt ambisiøse “roadmap” for det neste året. Lurer dere på hvordan teamet på ti skal klare dette, eller etterspør mer informasjon om den pågående kapitalinnhentingen, kontakt didrik@bizbot.no


.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer