Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.53%  Shanghai -1.00%  S&P500 +0.02%  DAX futures +0.30%


Sentiment: Selvfølgelig skal det opp!

Det var en rød dag i Europa i går, og de amerikanske indeksene falt dermed 0.5% fra start før de blåste høyere inn mot stengetid. Rallyet fortsetter mest sannsynlig i dag, både på i EU og på Oslo Børs. Nå har vi hatt noen hviledager, og investorene bør for all del ta mest mulig risiko før helgen. 

Jeg skrev et innlegg på Nordnetbloggen i går om det store makroskiftet, der sentralbankene er i ferd med å bytte ut inflasjonsmålet med inflasjonsmål + asset boble og sysselsettingsmål. Resultatet av denne omleggingen er at rentene kan stige tidligere enn ventet. Inflasjon får vi ikke uansett med import fra lavkostland og hypereffektivisering av arbeidslivet som følge av teknologi etc. Les innlegget her, og så blir det spennende å se hva som skjer med aksjemarkedet (prikkete strek) når QE pakkene forsvinner (de andre strekene)

-/ KOMPLETT BANK skal på børs, Haudemann investerer 500 millioner i Pareto Bank og sjefen for forretningsuvikling kjøper aksjer i Bank Norwegian. Det fortsetter å koke i bankmarkedet, til tross for store regulatoriske utfordringer i 2018. Når bankene mister enerett på tilgang til kundenes konto, åpner det for at tredjeparter kan lettere friste kundene til å bytte. Har du en spareapp, eller en gjeldsforhandlingsapp, vil den mest sannsynlig tjene penger på å få deg til å bytte til en billigere leverandør. Dette ser på for eksempel Bofink i Sverige, som hele tiden bytter boliglånet ditt til der det er billigst. Konkurransen øker og marginene blir mindre i året som kommer.

-/ BITCOIN TOUCHET $7.200 i går, noen timer etter at Chicago Mercantile Exchange offentligjorde planene om en egen Bitcoin futurekontrakt. Alle som kjenner derivatmarkedet vet at det blir omsatt flere finansielle kontrakter i olje, gull, renter, valuta, jernmalm, shipping, hvete enn i det underliggende markedet. Dette blir en spennende dynamikk der store institusjoner på Wall Street nå kan handle BTC futures, men ikke selve blockchaindelen. The tail that wags the dog.

En annen liten digresjon; Disse Winklevoss gutta kjøpte 120.000 BTC for fire år siden på kurs $100. Det betalte de $12 millioner for. I går var denne posten verdt nærmere $1 milliard. Well done!

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer