Morgenrapport Fredag

Nikkei +1.09%  Shanghai +0.30%  S&P500 +0.13%  DAX futures +0.19%


Sentiment: Ukeslutt!

Det går mot en sterk avslutning på uken, og driveren denne gang har vært de store tech selskaene i USA. Både Amazon, Alphabet, Google og Intel leverte knallsterke rapporter i uken som gikk. Som jeg har skrevet tidligere er de godt posisjonert til å dra nytte av nye teknologiske fremskritt som selvkjørende biler, AR/VR, dataanlyse, IoT osv. Deres markedsmakt har nesten blitt en trussel mot mindre selskaper og deres innovasjonstakt.

I tillegg var Mario Draghi klar på at stimuliprogrammet fra ECB kunne fortsette etter september 2018. Investorene jublet og sendte europeiske aksjeindekser rett i taket. Flytter vi blikket litt opp er det rart å tenke på at de fortsatt “hjelper” markedet ved å kjøpe obligasjoner. Forplikter fremtidige generasjoner til å betale for dagens økonomiske kirurgi, i all den tid de største landene i EU går som de griner og aksjeindekene banker nye all-time highs. 

En annen surrealistisk del av vår tilværelse er den årlige skattelistepornografien. Nå kan endelig alle se ligningstallene til Gustav Witzøe og Kjell Ingen Røkke, som egentlig bare viser skattemessige verdier av aksjer og eiendom (som skattes helt ulikt, ergo vil miksen av disse ha mye å si). Distriktsrikingene kan ta ut lønn, da det påløper mindre arbeidsgiveravgift på grunn av differensiering (som forøvrig EØS avtalen mener er ulovlig), men i Oslo bør du være rimelig tett i pappen hvis du ØNSKER å betale 14% ekstra i skatt på lønnen din kontra å ta ut utbytte. Men som redaktørene sier; det er en viktig verdi at vi kan se hva naboen tjener, eller i hvert fall den barberte ligningsformuen til Kjell Inge Røkke!

-/ LES HELLER Tom Hauglund sin fine gjennomgang av Norwegian Aksjen. Han bryter forretningscaset enkelt ned i forståelige komponenter!

-/ LES OGSÅ om den kinesiske businessmannen som nå gjemmer seg i USA, fordi kinesiske myndigheter svært gjerne vil ha han utlevert. Dette er som en god spionroman!

-/ DIDRIK MARTENS blir intervjuet i Shifter om BizBot og fundingen så langt. “I mars var det bare en idé. Nå har Didrik både fått 2 millioner kroner og et team.”

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer