Morgenrapport Mandag

Nikkei +1.44%  Shanghai +0.28%  S&P500 -0.15%  DAX futures +0.78%


Sentiment: Lettelsens sukk!

Frykten for krig med Nord-Korea ebber ut og børsene blåser høyere denne mandagen. Futures på S&P500 handler +0.55% opp, et solid byks fra fredagen. DAX indeksen ser ut til å åpne +0.78% høyere. Kjedelig for de som veddet på eskalering, eller solgt i frykt, men jeg tror vi alle kan trekke et lettelses sukk.

Det regner i Nord og Sør-Norge i dag, og det kan gi utslag på lav valgdeltagelse, som igjen teller til fordel for de større partiene. Finansavisen skriver om ekspertene som frykter børsras skulle MDG eller Rødt komme på vippen. Det er i hvert fall ikke utelukkende positivt for Statoil og de mindre oljeselskapene. I tillegg er det liten tvil om at de kommer til å øke avgiftene på flybilletter. Dobbel smell for SAS, der pilotene gikk ut i streik dag. Pisken kommer alltid først, da det tar tid og penger å servere gulroten.

Kina forbyr trading av kryptovalutaer, et strengere skritt enn kun å forby ICO’er. Myndighetene som fortsatt driver sentralplanlegging av økonomien, har åpenbart blitt skremt av valutaens popularitet og transformative kraft. En tankevekker for alle oss andre også; en desentralisert uregulert valuta kan skape store omveltninger i verden og finansmarkedet.

-/ START UKEN med siste utgave av #Pengepodden, der Anders Skar intervjuer @JamalDiablo som er en fulltids swingtrader. De snakker mye om risk-management og hans metodiske forhold til å lære.

-/ TEKNISK UKEBLAD har en interessant artikkel om Daimler/Mercedes sin satsning på Hydrogenhybrid, med både el-batteri og hydrogen. Hexagon er en stor leverandør til denne satsningen, og nå kommer det en fullspekket SUV utgave som blir avhengige av NEL eller tilsvarende sine ladestasjoner.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer