Morgenrapport Fredag

Ingen store utslag, selv om Wall Street endte i minus. Asiatiske børser sloss med nullstreken og jeg forventer ingen sterke følelser i Europa heller. Alt avhenger selvfølgelig av spanske renter akkurat nå, og de har vært volatile de siste dagene på grunn av motstridende nyheter. Spørsmålet er om de havner i en situasjon der de blir nødt til å spør om en ny krisepakke og bli satt under administrasjon slik som Hellas. Ingen vil dit, men gjeldsbyrden er tung, bankene insolvente og veksten en fjern drøm.

-/ PÅ SØNDAG skal Frankrike stemme på en ny president, og en mulig andre valgomgang blir holdt 6 mai. I det siste har det vært overskrifter om gjeldstyngden i landet og hva en mulig sosialistisk valgseier (Hollande) vil bety for redningspakten i EU. Husk at det primært har vært konservative partier som har gått inn for linjen med innsparinger og kutt for å få ned gjeldsgraden, mens venstresiden har vært mer opptatt av å stimulere økonomien gjennom økt offentlig forbruk. En sosialistisk seier kan bety problemer for den etablerte linjen i EU, og dermed svekke tilliten i kapitalmarkedet som de sårt trenger. Det betyr høyere renter og fallende aksjemarked.

-/ NESTE FREDAG legger Norsk Hydro frem tall, og det er sprik i forventingene. De som er negative venter svakere resultat på grunn av lavere aluminiumspriser i første kvartal og optimistene peker på mulig gjennopphenting i andre halvdel 2012. Det som er sikkert er at aluprisene var lavere, en mulig rebound andre halvår er kun en spådom.

-/ SPENNENDE ANALYSE fra Arctic på Questerre. De mener at aksjen per dags dato kun er priset til cash og Antler andelene. Dermed er all annen aktivitet en gratis “opsjon”. Analytikeren anslår det er under 50% sannsynlighet at de klarer å produsere skifergass og olje fra det nye Red Leaf feltet, men med Total på laget har sannsynligheten økt.

-/ I GÅR ETTERMIDDAG hadde jeg en oppdatering på bloggen om Algeta, og det store spriket i analytikerestimatene. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til FDA godkjenning og kommersialiseringsprosessen i etterkant, men ved fallende aksjekurs skaper det også en interessant oppside skulle brikkene falle på plass.

Følg med på www.nordnetbloggen.no for flere oppdatering i dag inkludert del #2 av “Ordliste”.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer