Markedskommentar uke 15

Påsken er forbi og vi er i full gang igjen. Siden forrige kommentar i uke 12 har Oslo Børs steget nærmere 30 poeng, og etter en oppgang på 1,84% i går åpnet børsen i dag på nærmere 830. Oljeprisen har siden uke 12 passert 70$ fatet, og har vært en pådriver for stigningen på Oslo Børs. En viktig pådriver for den siste økningen i oljeprisen finner vi i Midtøsten med den tilspissende situasjonen mellom Russland og USA etter gassangrepet i Syria. Det blir spennende å følge med på hvilke reaksjoner USA vil komme med og hvordan dette vil påvirke svingningene i oljeprisen.

Vi har tidligere denne uken besluttet å selge oss ut til Borregaard til en kurs på 72,50 NOK. Kontantene vi fikk disponibelt ble i dag reinvestert i Golden Ocean Group for 60,35 NOK. GOGL har hatt hard medfart i år etter å ha vært oppe i godt over 70 per aksje, men har de siste par ukene hatt en solid oppgang siden bunnen på 56.45 i år. Vi har troen på videre oppgang i tiden fremover her. Borregaard har vært stabil og vi ser ingen store triggere fremover.

Baltic Dry-indeksen har vært svak i 2018 og uroligheter i makrobildet har bidratt negativt. Med en relativt lav P/E-multippel på 13 og P/NAV på rundt 1 anser vi Golden Ocean som et godt kjøp på nåværende tidspunkt.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer