Markedet har ingen hukommelse!

Det ser ut til at Oslo Børs og konkurrentene absorberer uttalelsene til den nye “hawkish” sentralbanksjefen i USA. Markedet har ingen hukommelse. Det begynner ikke plutselig å falle om to dager for noe som allerede er inndiskontert. Man skal derfor alltid være klar over hva som ligger bak oss, men bruke mest tid på hva fremtiden inneholder.

Nå går vi inn i en stille periode frem til neste kvartalstall. De vi mest sannysnlig vil oppleve av risiko er sterke makrotall, som kan skremme rentesensitive investorer. Vær derfor på vakt før slipp av CPI og arbeidstall. Back to basics med andre ord.

Mange er kanskje overrasket over utviklingen i Borr Drilling. Her har de kjøpt en stor portefølje, til en billig penge, emittert aksjer og lånt penger. De ligger an til å bli blant verdens største jack-up operatør. Hvorfor faller kursen? Årsaken kan være enkelt; Selskapet har rigget seg for fremtidig vekst, det er ingenting som slår inn på bunnlinjen akkurat nå. Det betyr også fortsatt stor risiko. Problemene dukker opp hvis riggmarkedet mot formodning ikke henter seg inn igjen, eller at finansieringskostnadene øker betraktelig.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer