Oppdatert Mandag kl 15.50: Markedet krabber avgårde!

OPPDATERT KL 13.53: Det er lenge siden jeg har skrevet om Norwegian. Noe av grunen kan være at jeg ikke trodde på den sterke oppgangen i høst, fordi oljeprisen steg og SAS innførte kraftige lønnskutt. Der var jeg tydeligvis alt for negativ ettersom NAS aksjen har steget +60% siden Oktober. Kanskje aksjen topper ut når langdistanseflyene kommer, men vit at ledelsen og hovedeier tydeligvis har medvind akkurat nå, og det åpner seg kontiuerlig nye forretningsmuligheter. Imponerende utvikling uansett. Selskapet har nesten lagt på seg 2 milliarder kroner i marketcap de tre siste månedene.

Jeg ser at det er Skagenfondene som har kjøpt mye REC aksjer på vei opp til 1.37 kroner. Dessverre kom det dårlige nyheter mot slutten av forrige uke, og aksjen møtte dessverre veggen. Tanken var god, men når omsetningen går fra 100 mill aksjer til kanskje 20 mill om dagen, ender store fond opp med liten fleksibilitet ettersom de ikke kan selge uten å ødelegge aksjen fullstendig.

Sjefen for fraktderivater i Clarksons blogger med jevne mellomrom, og dag har han skrevet om aksjemarkedet og hvorfor bankene mest sannsynlig er en lur investering. Konklusjonen er at stimulitiltakene fra myndigheten er designet for å hjelpe bankene på bena, men nå som flere av skjevhetene har blitt rettet opp, blir dette ren profitt på bunnlinjen til de kommersielle og privateiede bankene.

Det er mange som skriver/snakker om Apple i dag, og aksjen er ned -3.3% pre-market. Merk at de ikke har kommet med noen PW, og det er kun spekulasjoner om underleverandører har fått kansellert ordre. Jeg er ingen stor fan av Apple som en investering akkurat nå, fordi litt av hypen de siste årene har dødd ut og teknologien deres er bare på høyde med konkurrentene, selv om utslagsprisene er 50% høyere. Dog skulle det ikke forundre meg om aksjen åpnet på dagens lavest punkt for å hente seg inn. Dynamikken rundt slike rykter, som har vært kjent i mange timer, pleier å belønne de som tør å være “contrarian”.

OPPDATERT kl 15.50: Det blir spennende å se om Apple klarer å reise seg etter en svak åpning. Den touchet $500 men har nå steget til $505. Hele bevegelsen avhenger av hvor mange som går short, og mister nervene når den skyter opp. I tillegg er det sikkert mange som har vært short de siste månedene, og nå ser på å dekke seg fordi det begynner å bli offentlig kjent at Iphone 5 selger dårligere enn antatt.

Konkurrenten RIMM derimot, som lager Blackberry telefonen, er opp +9%.

OSEBX ligger 1 punkt fra og stenge over september noteringen på 461.20. Det hadde dog vært bedre å bryte dette nivået på en dag med høyere volum. Vi har enda ikke passert 2 milliarder kroner på Oslo Børs i dag.

Transocean stiger +3% i statene på nyheten om at aktivistinvestor Carl Icahn har kjøpt seg inn i selskapet. Jeg tror ikke man skal lese så mye inn i sektoren og eventuelt Seadril på den nyheten, ettersom Carl Icahn kjøper selskaper av primært finansielle grunner, der han kan presse frem forandringer i strategi og ledelse.

Det er vanskelig å bli negativ til totalmarkedet her, og da skal man fortsatt eie aksjer i årets sterkeste måned.

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer