Gå til hovedinnhold

Kvartalsrapporter fra tre av de store

Hva skjer hos Apple, Amazon og Facebook? I forrige uke slapp tre av verdens største selskapene kvartalsrapporter. Alle tre aksjene er populære aksjer blant Nordnet-kundene og derfor tar vi en nærmere titt på hva som skjuler seg bak rapportene.

Salgsnedgang for Apple

I desember sendte Apple ut sin første salgsadvarsel siden 2007. CEO Tim Cook viste til svakere salgstall, spesielt i Kina, enn det som var forventet på forhånd. Forrige ukes kvartalsrapport bekrefter dette. Blant annet falt iPhone-salgetmed 15 % for første gang siden lanseringen.

De siste 10 årene har Apple lansert nye iPhone-modeller til stadig stigende priser. De siste modellene kostet over 10000 kr, noe som virker å være taket på betalingsvilligheten. I tillegg ser man at iPhone-brukere bytter telefon sjeldnere. Deler av årsaken til dette er at funksjonene til de nye telefonene ikke er så unike at man må ha de. For å være mindre avhengig av salg av produkter bør Apple forsøke å øke sine inntekter innen tjenester.

Slik ser Apple-aksjen ut fra et teknisk ståsted

I august 2018 ble Apple det første vestlige selskapet med en verdi på 1000 milliarder dollar. Verdien til aksjen steg raskt fra 150 dollar i februar til 250 i oktober. Det påfølgende fallet var minst like dramatisk, 40 % av verdien ble borte før bunnen ble nådd på 142 dollar i desember. I starten av året, mens aksjen var i en oversolgt periode, ble den fallende trendkanalen brutt. Det tekniske bildet endret seg fra negativt til nøytralt og aksjen har opptil 200 glidende gjennomsnitt (en rød fallende linje verdt 191 dollar).

Les mer og handle Apple

Amazons tall som forventet, men dårligere prognoser for fremtiden

Etter at markedet stengte på torsdag slapp Amazon tallene sine for fjerde kvartal 2018. Tallene de slapp var omtrent som forventet av analytikere. Prognosene fremover var midlertid lavere enn forventet, noe som resulterte i et fall på over 5 % på fredag 1. februar. Selskapet fortsetter å vokse i stor fart, med en økning i salget på 20 % og en inntjening som gikk opp 78 % fra forrige år. Veksten kommer av selskapets ekspandering og utvikling av ny teknologi. Et av de viktigste utviklingsprosjektene er den virtuelle assistenten Alexa som hjelper brukerne med enkle hverdagsoppgaver som å oppdatere deg på været, finne raskeste vei, lese tekstmeldinger, sette på alarmer og så videre. I julen var det mest solgte produktet til Amazon Echo dot, en smart høyttaler som kobler seg til Alexa.

Slik ser Amazon-aksjen ut fra et teknisk ståsted

Amazon konkurrerer med Apple og Microsoft i å være verdens mest verdifulle selskap. Til tross for at verdien har falt til 799 milliarder dollar etter en tøff høst, har Amazon et lite forsprang. Microsoft er verdsatt til 789 milliarder dollar og Apple 787 milliarder dollar.

Som med de fleste andre teknologiselskap falt aksjen omtrent 35 % i høst, men har sett sterkere utvikling (+30 %) i starten av året. Aksjen er fortsatt i en nedadgående trendkanal og har et klart støttenivå på 1720 dollar som samsvarer med 200 dagers glidende snitt. Ved en etablering over 200 dagers snitt er det ingen motstand før en teknisk motstand på cirka 1840. En stabilisering over 1720 er derfor essensielt for fremtidig utvikling i aksjen.

Les mer og handle Amazon

Facebook rir av skandalene og satser på sikkerhet

Etter nyheter om informasjonslekkasjer, falske nyheter og manglende sikkerhet overrasket Facebook markedet med fantastiske resultater i fjerde kvartal 2018. Resultatslippet sendte aksjen opp 10 % på torsdag. Mark Zuckerberg sier at selskapet har gjort merkbare endringer i organisasjonen og at de øker fokuset på sikkerhet. Han oppgir at antall ansatte som jobber med sikkerhet har økt med 42 %. De to foregående kvartalene har selskapet svak vekst i antall nye brukere. Omsetningen for året 2018 økte med 37 %, og resultat per aksje økte med 40 %.

Slik ser Facebook-aksjen ut fra et teknisk ståsted

Facebook-aksjen mistet nesten 45 % av verdien mellom juli og desember. De siste seks ukene har verdien økt med over 40 % igjen. Aksjen var i en klar nedadgående trend fra august til desember, etter det har den gått over i en oppadgående trend. Etter resultatslippet har aksjen hoppet til 200 glidende snitt og opptrer i en konsolideringsfase mellom en bunn på cirka 144 og en topp på 150. Ved et brudd over 150 er det ingen større teknisk motstand før 156. Ved et brudd på nedsiden av konsolideringsformasjonen har aksjen støtte på 140 som samsvarer med 50 dagers glidende snitt.

Les mer og handle Facebook

Se også: Dette bør du vite om handel i utenlandske aksjer

Klikk her for å komme til markedsoversikten for Nord-Amerikanske aksjer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer