kl14.04: Er det chartet som sier at markedet skal ned?

…for alle andre variabler peker opp. Europa stabiliserer seg, USA bedrer seg og videre finansiell stimuli i Kina er nå nesten garantert. Hva er da hovedcaset for at markedet skal knekke? Hvorfor skal rentene i Europa skyte i taket når ECB står klar til å agere? Skal Hellas plutselig slå seg vrang igjen, og nekte å betale? eller trenger de bare litt utsettelse (ikke game changer)? Jeg tipper de fleste som nå er short, klamrer seg til et chart eller en følelse av “at det snart må snu”.

Mange har vel fått med seg at jeg er fullstendig mot naken shorting (ikke fysisk uten klær på arbeidsplassen, men uten long posisjoner i mot), fordi ingen har blitt rike på det, og det er fundamentalt mot alle som jobber hardt hver dag for å forbedre egen og andres situasjon.

Det er riktig at mange shorter, og store formuede privatpersoner og institusjoner bruker ulike “short” verktøy for å redusere risikoen når markedet virker usikkert. Har du 10-30% eierandeler i mindre selskaper, både noterte og unoterte, er det ikke bare å selge seg ut hvis markedet skal ned noen uker. Da må man sikre seg ved å selge indeksen short, eller andre proxy selskaper. Eier du f.eks en stor posisjon i Songa, kan du hedge ved å selge short et annet rigg selskap med høy korrelasjon og en større likviditet. Dette skjer hver dag i aksjemarkedet, men det er noe annet som skjer hver dag som ikke er fullt så konstruktiv: – En retning, all in, naken shorting. Jeg har gjort det selv, og sett et utall av meglere sitte fullastet med short posisjoner og OBXBEAR, i den tro at markedet skal kollapse. Den strategien gjør deg fattig over tid, og ikke hør på noen som sier at de “fikk rett” fordi markedet gikk ned -1.3% en dag, etter at du har vært short i 7 uker. Hva slags investeringsfilosofi er det å satse på at folk ikke gjør jobben sin? at systemet svikter, og flesteparten er løgnere?

Jeg skulle gjerne sett den personen med over 100 mill i markedet som går all in short, og tar stoploss når markedet har steget 10%. Ikke bare har han sølt bort penger på helt feil strategi, men han har gått glipp av en fantastisk mulighet til å tjene penger. Har du formue i markedet, og indeksen stiger 10%, så burde man klare klare å tjene godt med penger.

Når ingen av de store, som beviselig har tjent penger i aksjemarkedet kjører en ren short strategi, hvorfor skal du?

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer