Kl 17.12: Oljelagertall!

Oljelagertallene viste et trekke på over -5 mill fat, mot ventet -250k. Det førte til panisk kjøp av Statoil og oljen. Selv om de amerikanske indeksene er marginalt ned, vil det ikke holde seg rødt så lenge oljeprisen stiger. Oljeservice, og oil majors er fortsatt en tung sektor på Wall Street.

I går presenterte ThinFilm hos Nordnet, og vi som var til stede ble begeistret av CEO Davor Sujita sin salgspitch. Lite visste vi at de kom med sin andre viktige avtale for året allerede i dag. De har signert en avtale om levering av tynnfilm sensorer til bruk innen helse til PARC, et Xerox selskap. Jeg vil ikke spekulere i omfanget, men dette er et annet ben for de å stå på, sett i lys av den store Bemis avtalen de signerte i sommer. Det viktigste er at det forfaller en rekke opsjoner, med strike kurs 1 kr, i oktober og sannsynligheten for at disse blir utøvd er stor. Det vil tilføre selskapet 50 millioner kr i frisk kapital. Kursen nærmet seg 2 kr i dag.

Jeg bygger mitt bullish syn på bedret arbeids og boligmarked i USA, og i dag kom det spennende nyheter. Toll Brothers, som er et av de viktigste selskapene innen boligbygging, leverte kvartalstall og dette sa sjefen: Han har ikke sett sterkere etterspørsel etter boliger på fem år, og det på grunn av lave renter, lave boligpriser og nye kjøpere som beveger seg inn i markedet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer