Kl 16.21: Markedsdynamikk!

Uheldigvis forventer markedet en tøffere FED i morgen, og en mulig åpning for ytterlig finansiell stimuli. Paradoksalt vil derfor gode makrotall før til at investorene mister troen på en aggresiv Ben Bernanke. Selv om det skaper kortsiktige svinginger, klarer jeg ikke å bli bearish av gode makrotall og i dag kom det flere:

Consumer Confidence kom inn 65.9, mens den var 62.7 forrige måned. Drit i forventningene fordi analytikerne har vært “off” i hele år på disse tallene, og vi kan derfor ikke annet enn å smile fordi dette peker på at tilliten til forbrukeren er på vei tilbake.

Case/Shiller, som er en indeks over eiendomsprisene i de 20 største byene i USA steg for andre måned på de siste ni. +2.2% fra måneden før! Hva er hovedtema for en ny økonomisk rebound? Forbrukertillit og eiendomspriser?

Det eneste som burde bekymre investorene er oljeprisen. Ikke kun fordi global tilbud og etterspørsel har forandret seg, men også i det korte bildet. Vi ser at oljeprisen underperformer aksjer og andre risiko “assets”, og det kan bety en bratt sklibakke hvis også aksjeindeksene skal ta seg en pustepause. Faller oljen 1-3 USD til, vil det blir tårer og frustrasjon i mange oljeaksjer.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer