Kl 16.02: Risk-assets løper!

Oljeprisen, EUR/USD, aksjeindeksene stiger skarpt på Kinesisk rentekutt. Det har ikke vært gjennomført direkte kutt siden 2008, kun justeringer av reservekrav hos bankene. Europa og USA løper nå fordi det kommer til å bli fest i Asia senere i natt, noe som igjen kan føre til “gap-up” i morgen tidlig.

Kongsberg Automotive har steget 15% siden mandag, og det blir spennende å se om det kommer noen oppjusteringer fra analytikerne eller ikke. Hvis dette kontraktsvolumet var ventet, kan rallyet være over. Vær forsiktig.

Oljeaksjene har fått seg en real opptur, og jeg som forsiktig spådde PGS i 70 kr var for konservativ både på kursmål og timing. Den handler i 74 kr, noe som betyr et 8 krs rally siden mandag.

Hvis dere ser på børsstatistikken til OBXEXDBEAR, så viser den at Nordnet, Netfonds og Skandiabanken er største nettokjøpere. Det betyr at privatinvestorene har satset på en snarlig nedgang. Nå har ikke jeg en veldig sterk mening om videre retning, men markedet virker friskere enn på lenge, og således kan dette løpe litt til. Husk at man MÅ ikke nødvendigvis gå short fordi man er skeptisk til markedet, gå heller i cash så slipper man å bli brent av diverse sentralbanker og politikere med uforutsette stimulitiltak.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer