Kl 15.45: Motreaksjonen lar vente på seg!

Europeiske indekser henter seg inn, men norske oljeaksjer blir knust. Oljeprisen er faktisk opp 0.6%, men det dytter en ikke over $79 en gang. Hvis analytikerne ligger inne med +$100 i oljepris på inntjeningsestimatene til oljeselskapene, må de frem med kalkulatoren igjen og jeg er redd det kan komme nedgraderinger. Timingen rundt slike estimatkutt er som regel alltid dårlig, fordi de kommer i etterkant av større bevegelser ned i underliggende marked, som også blir raskt reflektert i aksjekursen. Kjedelig å nedgradere PGS etter at den har falt -25%, bare for å oppgradere når den har reboundet igjen.

Når det er sagt, så lurer jeg på om det var noen analytikere eller “spåmenn” som argumenterte for en oljeknekk i år? som manet investorene til forsiktighet? Jeg så ikke fallet komme, og er derfor like dårlig som resten, men hvis et samlet analysekorps var totalt blinde for en av de største bevegelsene i oljeprisen på flere år, er det ikke morsomt å være investor.

REC dobler antall aksjer og henter penger hos eksisterende investorer. Dette er grunnen til at det er farlig å være i aksjemarkedet. Profit warnings og overraskende emisjoner skremmer vannet av mange. Det sureste er at aksjen gikk i forkant på høyere volum, riktignok på grunn av disse Japan subsidiene, men det øker ikke tilliten til aksjemarkedet fra småsparernes synspunkt.

Jeg merker det tærer på å være bearish, og jeg skal ta av meg denne hatten snart, men det er viktigere for meg å gi ærlige innspill og nå er det faktisk liten grunn til å være på børsen. La oss få en shake out, en ny stimuli fra lavere nivåer, så kan børsen stige bratt i høst. Kryss fingrene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer